- hirdetés -

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekversenyt Dunakeszin. Az ország egyik legnagyobb és legrangosabb megmérettetésén orosháziak is indultak.

A három hétvégén át tartó versenyre több mint százan jelentkeztek szerte az országból, sőt a határon túlról is. A válogatást március 4-én tartották, bárki benevezhetett, korhatár és műfaji megkötés nélkül, így a pop-rock-tól kezdve a népdalon át az operettig minden hallható volt, de szívesen fogadták a saját szerzeményeket is. A versenyen Nagy Krisztina és növendékei: Seres Angelika, Seres Adél, Kovács Szabolcs és Miszlai Márton is indultak.

­– Mivel sokan jelentkeztek, az első fordulóban 3 perce volt mindenkinek arra, hogy előadhassa produkcióját. A második fordulóba 45-en jutottak, Miszlai Márton és jómagam is bekerültünk. Itt bár műfaji megkötés nélkül, de csak magyar dalt lehetett előadni. Marci Demjéntől a Szabadság vándorai című dalt énekelte, én a Csárdáskirálynőből Szilvia belépőjét – mesélte Nagy Krisztina.

A harmadik fordulót, március 18-án tartották, ahová Marci jutott tovább és Johs Grobantól a You raise me up-ot énekelte, amit végül harmadik helyezéssel jutalmazott a zsűri.

Nagy Krisztinától megtudtuk, a versenyek sora itt nem ér véget, március 31-én Aradon, az Ezüst Hóvirág Nemzetközi Énekversenyen, április elsején pedig a békési Ki mit tud?-on vesznek részt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.