- hirdetés -

A művész ígérete szerint lehet majd inni is a feketét, a főszerepet azonban ezúttal a belőle készült alkotások játsszák. Prém Szabolcs csaknem két éve fest kávéval, képeiből március 25-én nyílik rendhagyó kiállítás a művelődési központban.

Az emberek általában lefőzik és megisszák a kávét, nem így Szabolcs. Ő lefőzi, majd fest vele. A végzettségét tekintve építészmérnök művész az egyik közösségi oldalon találkozott ezzel az alkotási technikával és azonnal megtetszett neki.
– Gondoltam, veszek egy ecsetet, kávé van otthon, mit veszíthetek? Legfeljebb elhasználok két A4-es lapot. Először vázlatokat csináltam, hogy lássam, hogyan működik a papíron ez az anyag – így kezdődött a történet.

A festő kedvenc témái közé tartoznak a nők (Fotó: Prém Szabolcs)
A festő kedvenc témái közé tartoznak a nők (Fotó: Prém Szabolcs)

Aztán azzal folytatódott, hogy az első képet az egyik munkatársa megosztotta az interneten, ahol gyorsan népszerű lett, Szabolcs pedig elkezdett festeni. Időnként hónapokig gondolkozik egy alkotáson, de akad, amelyik négy óra alatt készült el.

Azt mondja, fokozatosan, saját magától jött rá arra, hogyan lehet használni a kávét, hogyan sűrítse, hogyan adjon mélységet a színeknek. Jelenleg 150-160 képnél tart, amiből megközelítőleg ötvenet hoz el a kiállításra.
– Főként az utolsó időszak terméséből válogatok és a képek mellett lesz sütemény, illetve kávé is persze, de készülök meglepetéssel is – árulta el.

Hogy mivel, az kiderül a megnyitón, március 25-én délután öt órakor a művelődési központ színháztermi előcsarnokában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.