- hirdetés -

A Svájcban élő orosházi lelkész, Gabányi Géza újabb kamionnyi adománnyal segítette az Orosházi Kórházat, nagyban megkönnyítve ezzel a betegellátást és a dolgozók munkáját.

Tavaly szeptemberben ágyak, szekrények, munkaruhák érkeztek mintegy kétmillió forint értékben Gabányi Géza jóvoltából az Orosházi Kórházba, nemrégiben újabb kamionnyi adományt kapott az intézmény, ezúttal irodaszerekkel, öltözőszekrényekkel, betegemelő eszközökkel, textíliákkal segítette az intézményt a Svájcban élő orosházi lelkész.

Dávid Zoltán polgármester és dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház főigazgatója megtekintik az eszközöket (Fotó: Rosta Tibor)
Dávid Zoltán polgármester és dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház főigazgatója megtekinti az eszközöket (Fotó: Rosta Tibor)

– A mintegy 3 millió forint értékű adomány múlt héten érkezett. Kapcsolatunk régre nyúlik vissza Gabányi Gézával, több éve segíti intézményünket Svájcból érkező egészségügyi- és irodaeszközökkel, megkönnyítve ezzel a kórházban folyó munkát. Nagy segítségünkre volt az önkormányzat is, hisz fedezték a szállítás költségét – emelte ki dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója.

– Többször támogatta már Gabányi Géza adományaival a város intézményeit, az Orosházi Kórház mellett az Egységes Szociális Központot is. Köszönettel tartozunk neki mindezért. A mostani adomány is hozzájárul a kórházban folyó mindennapi munkához, a magasabb szintű betegellátáshoz – emelte ki Dávid Zoltán polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.