- hirdetés -

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a Széchenyi Kártya Programot Békés megyében is. Eddig 172 vállalkozás igényelte a kártya valamilyen formáját.

Békés megyében többféle indíttatásból keresnek megoldásokat a vállalkozások, amelyekhez az ügyintézésben segítséget nyújtanak a kamara munkatársai. Ha a vállalkozás képviselője a hiteligénylés mellett dönt, teljes körű tanácsadást, esetenként ügyintézést is nyújtanak a BMKIK székházában.

A kamarához az alábbi kérdésekkel fordulhatnak a vállalkozók. Hogyan juthat a vállalkozás hitelhez és milyen lehetőségek vannak a Széchenyi Kártya programban? Megfelel-e a vállalkozás a feltételeknek és ehhez milyen dokumentációk szükségesek?

A kamara feladata, hogy megkeresi a vállalkozásnak legmegfelelőbb hitelkonstrukciót és segít összeállítani és ellenőrizni a szükséges dokumentációkat. Továbbá befogadja a hitelkérelmet és továbbítja az ügyfél által megjelölt bankfiókba.

A Széchenyi Kártya Program hat hitelterméket kínál a mikro-, kis- és középvállalkozások részére.

A hitel a következő célokra igényelhető: likviditási problémák, átmeneti pénzügyi gondok megoldására, készletek, alapanyagok beszerzésének finanszírozására, ingatlan építésére, vásárlására, felújítására, új vagy használt gépek, eszközök beszerzésére valamint egyes pályázatokhoz szükséges önrész kiegészítésére.

Továbbá folyószámlahitel igényelhető a mezőgazdasági szektorban dolgozó, valamint erdő-, vad- és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozások, családi gazdaságok és őstermelők részére is – olvasható a BMKIK közleményében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.