- hirdetés -

Egyhangú döntéssel támogatta az orosházi képviselő-testület az Országos Mentőszolgálat Alapítványt 500 ezer forinttal. A cél az volt, hogy a szervezettel közösen egy új eszközt vásároljanak az orosházi mentőállomás részére. Az adomány a helyi lakosokat szolgálja, hiszen a korszerű berendezés vásárlása révén az orosházi mentősök hatékonyabban tudják végezni feladatukat.

Orosháza Város Önkormányzatának képviselő testülete a Nagykárolyban tartott közös testvérvárosi testületi ülésen nemcsak a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt, de az Országos Mentőszolgálat Alapítványon keresztül az orosházi mentőállomást is támogatta – olvasható a városháza sajtóközleményében.

Életeket menthet

Egyhangú döntésével 500 ezer forintot biztosított arra, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvánnyal közösen egy új, 4 millió forint értékű eszközt vásároljon, melyet a március 9-i átadón be is üzemeltek az orosházi mentőautóban.
– Az orosházi mentőállomás járműveinek felszereltsége létfontosságú, hiszen a gyors és szakszerű beavatkozás életeket menthet. Ha nincs fejlett eszközpark, akkor a mentőtisztek nem tudják megfelelően végezni a munkájukat. Az orosházi önkormányzat és az alapítvány közös adománya az orosházi mentőtisztek munkáját hivatott segíteni – emelte ki Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

Az adományból vásárolt új berendezést azonnal üzembe is helyezték (Fotó: Domján Róbert)
Az adományból vásárolt új berendezést azonnal üzembe is helyezték (Fotó: Domján Róbert)

Az újraélesztő eszköz magától végzi a mellkaskompressziót, így a mentőautóban egy személy felszabadul, aki további feladatokat tud ellátni. Ennek köszönhetően nagyobb eséllyel lesznek képesek életben tartani a betegeket a szállítás során.

Példamutató cselekedet

Kónya Zoltán, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke fontosnak tartja, hogy a szervezet a helyi lakosságot bevonva tudja támogatni a mentőállomásokat az ország különböző régióiban.

Alapítvánnyal kapcsolatos teendői miatt az átadón nem tudott személyesen részt venni, ezért nyilatkozat útján köszönte meg az orosházi testület felajánlását.

– Nagyra becsülendő és példamutató cselekedet, hogy az orosházi önkormányzat ötszázezer forint adománnyal segíti alapítványunkon keresztül az orosházi mentőállomást. Ez a tett a helyi lakosokat szolgálja, hiszen a korszerű eszközök vásárlása révén az elhivatott orosházi bajtársak még hatékonyabban tudják végezni életmentő feladatukat. Köszönjük a nagylelkű felajánlást – fogalmazott Kónya Zoltán.

Kiemelte, az anyagi segítség erkölcsi megbecsüléssel ér fel, melynek köszönhetően a mentődolgozók tudhatják, hogy az önkormányzat az orosházi lakosságot képviselve támogatja munkájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.