- hirdetés -

Simon Robi mesterhármasával fordított a Rákóczi a Dévaványa ellen a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban.

A mezek alapján akár a vasárnapi Celtic-Rangers skót városi rangadót is játszhatták volna szombaton az OMTK-ULE műfüvén, természetesen azt a derbit Glasgowban rendezik, de a mezeken kívül lehet még egy hasonlóság a két találkozón: a Rákóczi és a ványai focisták akaratban, lelkesedésben nem maradnak el a szigetországiaktól.

Hosszú téli szünet után fogadta a 4. helyen álló Rákóczi Vasas a 10. helyezett Dévaványát. A vendégek alaposan ráijesztettek a telepiekre, a 22. percben már kétgólos előnyben voltak, a Rákóczi fokozatosan dolgozta le hátrányát és a mérkőzés végére visszaállt a világ rendje.

Oh. Rákóczi Vasas SE – Dévaványai SE 4 – 2 (1 – 2 )

OMTK-ULE Sportcentrum, 100 néző. Vezette: Benyovszki Z. (Petrovszki P., Takács J.)

Rákóczi: Tóth K. – Albert (Sindel ), Németh, Szabó N., Sajti – Bozsóki- Ludányi, Simon R. – Márki, Tasi, Mazán (Dudás). Vezetőedző: Polyák László.

Dévaványa: Szász – Szalai, Kálai, Barna, Petneházi (Papp K.) – Adamecz, Kéki, Marton, Somogyi – Tóth M., Ernyes (Horváth B.). Játékos-edző: Kovács Gyula.

Tasi két elrontott szabadrúgása után váratlanul a vendégek szereztek vezetést. A 15. percben Barna baloldali visszapasszolt labdáját Ernyes belsőzte a kapuba, 0-1.

A 22. percben szinte megismétlődött az első gól előtti jelenet, ezúttal Kéki jobboldali visszagurított labdáját vágta Ernyes a hosszú sarokba, 0-2.

– Mi van gyerekek, le vagytok százalékolva? – tette fel a költői kérdést a nézőtérről egy öblös hangú szurkoló. S lám, a Rákóczi elkezdett focizni.

Amilyen nehezen indult, olyan jó lett a vége (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Amilyen nehezen indult, olyan jó lett a vége (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A 42. percben Simon R. 18 méterről lövésre szánta el magát, a labda bombaként vágódott a bal felső sarokba, 1-2.

Az 50. percben Simon R. szögletét Szabó N. csúsztatta fejjel a hosszú sarokba, 2-2.

A 62. percben újabb fordulat következhetett volna be a mérkőzésen, ugyanis 11-eshez jutott a Ványa. Ernyes büntetőjét viszont Tóth kapus kivédte.

Az utolsó húsz perc nyíltsisakos játékot hozott, mindkét együttes győzelemre játszott, ami a Rákóczinak sikerült.

A 78. percben a felfutó Márki beadását Simon R. fejelte a kapuba, 3-2.

A 81. percben Benyovszki játékvezető az öt sárgalap után egy pirosat is kiosztott, kemény belépője után Sajti mehetett idő előtt zuhanyozni.

De hogy a nézők az utolsó percig ki legyenek szolgálva, arról a mesterhármast szerző Simon Robi gondoskodott. A 87. percben Tasi mélységi passzát egy védőtől szorongatva gurította  a kapus mellett a hálóba, 4-2.

A két csapat a mezükkel igen, a gólokkal viszont nem voltak skótok ezen a hideg szombat estén.

Polyák László: – Az első félidőben botrányosan futballoztunk, aminek meg is lett az ”eredménye”. Szerencsére volt a csapaton belül néhány kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékos, aki átlendítette a gárdát a nehéz pillanatokban.

A Rákóczi győzelmével feljött a táblázat 3. helyére. Polyák László csapata március 18-án Vésztőn lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.