- hirdetés -

Az Eötvös iskola diákjai hozták el a bronzérmet Veszprémből, az országos grundbirkózó diákolimpiáról.

Február 25-én az I. korcsoportban voltak érdekeltek az orosházi gyerekek. A mérlegelés és a látványos megnyitót követően a „C” csoportban, a Tófej, Sümeg és Szigetvár társaságában birkóztak a mieink. Többnyire szoros mérkőzéseken, de mindhárom ellenfelét legyőzve jutott tovább az Eötvös iskola csapata.

Eredmények a csoportkörben:

Szigetvár, Dél-Zselic – Orosháza, Eötvös 3:4

Sümeg, Ramassetter – Orosháza, Eötvös 1:6

Tófej, Kincskereső – Orosháza, Eötvös 3:4

Ezután a másik két csoport győztesével körmérkőzés alapján dőlt el a végleges sorrend, ahol a 3. helyet szerezte meg az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda grundbirkózó alakulata. A csapat tagjai: Pleskonics Máté, Oláh Tamás, Baranyai Bence, Boldizsár Krisztián, Szabó Dávid, Szabó Dániel, Pipis Zsombor, Balda Marcell, Kiss-Horváth Kende Manó.

170303_Eötvös_grundbirkozas_diakolimpia
Az Eötvös iskola grundbirkózói bronzérmet szereztek a diákolimpián (Fotó: iskola)

Február 26-án a II. korcsoportos fiú és leány csapatok mérkőztek.  A leányok az 5. helyet szerezték meg, a fiúk a 10. helyen végeztek.

– A gyerekek mindkét napon derekasan küzdöttek és nagyon elfáradtak. Büszkén képviselték iskolájukat és megyéjüket az országos megmérettetésen. Sok új dolgot tapasztaltunk és láttunk – vélekedett a kétnapos versenyről Almási Gyula testnevelő.

A gyerekek felkészítői Almási Gyula és Jeszenszky P. László voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.