A Felvidék legnagyobb kolbászgyúró versenyén vett részt múlt hétvégén Diószegen az Orosházi Kolbászklub négyfős csapata, ahonnan csak első díjakkal tértek haza.
Az orosházi csapat immár harmadik alkalommal vett részt a rangos, nemzetközi megmérettetésen, ahol hat ország képviseltette magát. Magyarországról öt csapat indult, Békés megyéből négy team nevezett.
Bár a kolbászfesztivál egyben gasztronómiai verseny is, egyáltalán nem a versengésről szól, hanem a barátságról, a baráti kapcsolatok erősítéséről. Már az előkészületeknél együtt a társaság, nem számít, ki milyen nemzetiségű, megértik egymást, nagy az összetartás.
– Az idén új arculattal jelentkeztünk, az eddig díjazott termékeinket nem mutattuk be, viszont bemutattuk a régi disznóvágás kellékeit és az általunk készített hentesárut. Tízfős zsűri bírálta a csapatok teljesítményét, és nagy örömünkre egyöntetű döntés született arról, hogy az Orosházi Kolbászklub csapata nyerte a versenyt és a vele járó fődíjat. A házi szárazkolbász versenyt külön díjazták, ebben a kategóriában is első helyet értünk el, a vele járó aranyéremmel, serleggel – tájékoztatott Kovács Imre, az Orosházi Kolbászklub titkára, egyben csapatkapitány. A csapat további tagjai: Madari László, Raffai János, Raffai József.
Kovács Imre hangsúlyozta, a három nap alatt végig a Diószegi Kolbászklub vendégszeretetét élvezték, amit ezúton is köszönnek a klub tagjainak és elnökének, Ruman Ferencnek. Továbbá Zalai Mihálynak, a megyei közgyűlés elnökének, valamint Benkő Ferencnek, a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójának is köszönik a támogatást.
A rendezvényről az orosháziak az eddiginél még erősebb baráti szálakat maguk után hagyva tértek haza, a vendéglátóiktól pedig úgy váltak el búcsúzáskor, hogy május 20-án, Gerendáson ismét találkoznak.