- hirdetés -

Kiszebáb égetés, bohóc-show, jelmezes felvonulás színhelye volt péntek délután a Vörösmarty iskola. E napon tartotta a Diákönkormányzat a hagyományos farsangot.

„Amikor a kisze lángol, fusson a fagy hét határról! Dőljön le az összes hófal, tavasz jöjjön minden jóval!” – harsogta háromszáz gyerekszáj, miközben az iskola udvarán lángra lobbant az erre a célra készült kiszebáb. A hagyomány szerint elégetése megszabadítja az embereket minden bútól és bajtól, a tavaszköszöntő rigmusok pedig elűzik a telet.

A gyerekek ezt követően a bálteremmé alakított tornaterembe vonultak, ahol megkezdődött a farsangi mulatság. Elsőként a három 3. osztály adta elő saját zenés-táncos produkcióját, majd a jelmezes felvonulás következett. Erre a délutánra a terembe költözött néhány szellem, varázsló, kalóz, tündérlány. Volt, aki léghajón érkezett, de láttunk két lábon járó kaktuszt és karácsonyfát is.

A farsangra a Flinstone család is ideért Amerikából (Fotó: iskola)
A farsangra a Flinstone család is ideért Amerikából (Fotó: iskola)

A jelmezesek bemutatkozása után egyenesen a fővárosból érkezett Zizi és Zozó bohócok szórakoztatták a „nagyérdeműt”, majd kezdetét vette a tánc.
– Egy hete a felsősök számára rendeztünk discot, most pedig az alsó tagozatos gyerekekkel búcsúztattuk a telet. A diákönkormányzat bevonásával változatos programot állítottunk össze, amelyben mindenki megtalálhatta a kedvére való szórakozást – vélekedett Tompáné Barabás Edit főszervező.

A Vörösmarty iskola tanulóira március 3-án újabb feladat vár, a 2. és 4. osztályosok rendhagyó irodalomóra keretén belül színpadi jeleneteket adnak elő délelőtt társaik, délután a szülők részére a Petőfi Művelődési Központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.