- hirdetés -

A napokban tartotta évértékelő igazgatósági tiszti értekezletét a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Napirendre került a 2016-os esztendő mérlege, emellett az idei év feladatait is meghatározták.

Az igazgatóság elmúlt évi tevékenységét Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok ismertette a február 20-i programon, kiemelve, hogy a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és helyi szervei 2016-ban sikeresen és eredményesen teljesítették a célkitűzéseket – írja honlapján közölt beszámolójában a katasztrófavédelem.

Tóth Tibor dandártábornok_ átlagos éve volt a katasztrófavédelemnek (Fotó: Melega Krisztián)
Tóth Tibor dandártábornok: átlagos éve volt a katasztrófavédelemnek (Fotó: Melega Krisztián)

Elhangzott, a tűzoltói beavatkozások szempontjából átlagos év volt a mögöttünk hagyott, a polgári védelem szakterületén tovább erősödött és megszilárdult a hatósági alapokon nyugvó megelőzési és felkészítési tevékenység. Kiderült, feszített munkatempó és határidők jellemezték az integrált hatósági és az iparbiztonsági szakterületet. Tóth Tibor megyei igazgató elmondta, közúton és a vasúton is folyamatos volt a veszélyesáru-szállítás kontrollja.

Pontos és hatékony munka

A megyei értekezleten az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, általános főigazgató-helyettes képviselte, aki szintén sikeresnek ítélte a 2016-os esztendőt. Elmondta, hogy a tervezett célok megvalósultak, a hatósági munka pontos és hatékony, továbbra is cél az önkéntesek bevonásának a szélesítése, a gépjárműpark bővítése és a magyar lakosság biztonságának a növelése.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016-os évéről készített videója ide kattintva érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.