- hirdetés -

Éves szakmai tanácskozást szerveztek a szociális és gyermekvédelemben dolgozók, az e területen érintettek számára február 21-én, a Városházán. Áttekintették a 2016-os munkát, és meghatározták az idei feladatokat. Elhangzott, Orosházán jó az együttműködés a jelzőrendszer résztvevői közt.

A helyi észlelő- és jelzőrendszer tagjai közös stratégiát tudjanak megfogalmazni a települést érintő fontos kérdésekről, problémákról – ez a célja annak az éves szakmai egyeztetésnek, melyet idén február 21-én tartottak Orosházán a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi területtel érintettek számára. A Városháza nagytermében tekintették át a gyermekvédelmi és szociális intézmények munkáját, tevékenységét, feltárva a problémákat, közösen megoldási alternatívákat keresve.

Orosházán jól működik

– A tanácskozáson az észlelő- és jelzőrendszer tagjai, valamint a döntés előkészítésben és döntéshozásban érintettek vettek részt. Az észlelő- és jelzőrendszer tagjai azok, akik észlelik és jelzik felénk a problémákat. Csak néhányat említve: oktatási, szociális és egészségügyi intézmények, bíróság, civilek, egyházak, rendőrség képviselői – ismertette a résztvevők körét Halustyik Éva, az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata vezetője, hozzátéve, Orosházán mindig is jól működött az észlelő- és jelzőrendszer, bíznak abban, a folytatásban még több jelzés érkezik be, amelyekre próbálnak közösen megoldást találni.

A Városháza nagytermében tekintették át a gyermekvédelmi és szociális intézmények munkáját (Fotó: Rajki Judit)
A Városháza nagytermében tekintették át a gyermekvédelmi és szociális intézmények munkáját (Fotó: Rajki Judit)

A tanácskozást Dávid Zoltán polgármester nyitotta meg, kiemelve az e területen dolgozók kiváló szakmai munkáját. Úgy fogalmazott, jó úton járnak, de soha nem szabad hátradőlni, a feladatot száz százalékos teljesítménnyel kell végezni. Elhangzott, a szolgálat munkáját az önkormányzat is támogatja, legutóbb több mint egymillió forinttal, a forrásból gyermekklinikai szakpszichológust is alkalmaznak.

Megtudtuk, a szakmai tanácskozást megelőzően bekérték a jelzőrendszeri tagok éves értékelését a működésről, amelyben összegzik a települést érintő, szakterületükön felmerült problémákat, tendenciákat, jelzik az esetlegesen hiányzó szolgáltatásokat, ellátásokat és javaslatokat fogalmaznak meg. Az egyeztetésen elhangzottak alapján, a részvevők közös álláspontját figyelembe véve, éves jelzőrendszeri intézkedési tervet készítenek március 31-ig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.