- hirdetés -

Több mint 130 millió forintot nyert az Orosházi Kórház az Október 6. utcán található nővérszálló épületének energetikai korszerűsítésére. Homlokzati hő- és tetőszigetelés, valamint a nyílászárók cseréje valósul meg. A munkálatok várhatóan február végén kezdődnek.

Még idén nyáron elkészülhet az Orosházi Kórház nővérszálló épületének rekonstrukciós felújítása. Az 1978-ban épült, ötszintes egykori „olajos munkásszállón” az utóbbi 20 évben jelentős felújítás nem történt.

– Ezért is pályáztunk az épület energetikai korszerűsítésére a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEOP) keretében, és 134,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert intézményünk – tájékoztatott dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója.

A pályázati konstrukció előírásainak értelmében az épület hőtechnikai adottságait fejlesztik: megtörténik a homlokzati hőszigetelés és tetőszigetelés, illetve a nyílászárók cseréje is megvalósul, a régiek helyére, új, korszerű műanyag nyílászárókat építenek be.

ggg
Az épületen az utóbbi 20 évben jelentős felújítás nem történt (Fotó: Rosta Tibor)

– Az energetikai korszerűsítéssel jelentősen csökken a felhasznált energia mennyisége, mérséklődnek az üzemeltetési költségek és csökken a légkörbe jutó üvegházhatást okozó gázok mennyisége is, mely a környezetvédelem szempontjából kiemelt fontosságú. A felújítás után a korszerű és megszépült épület méltó színfoltja lesz mind környezetének, mind pedig az egészségügyi ellátórendszer kiszolgáló egységeinek – tette hozzá dr. Duray Gergő.

– A közel negyvenéves épület korszerűsítése már nagyon szükségszerű volt, egyrészt a költségek csökkentése, másrészt a nővérszállón lakó egészségügyi dolgozók életkörülményeinek javítása érdekében is. A külsőben is megújuló épület pedig nagyban emeli Orosháza városképét – emelte ki a felújítás kapcsán Bojtor István alpolgármester. A munkálatok várhatóan február végén kezdődnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.