- hirdetés -

Kedden Szabó Ágnes, a Toldi SE kiváló erőemelője Budapesten országos elismerést vett át a 2016-ban nyújtott teljesítményéért. A sport klasszisait díjazta a Nemzeti Versenysport Szövetség. Az átadón 31 sportág 47 versenyzője, illetve csapata vett részt.

Február 14-én egy fővárosi rendezvényközpontban vette át Szabó Ágnes az elismerést dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól és dr. Mészáros Jánostól, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökétől. A szövetség a nem olimpiai sportágakat tömöríti, az múlt év végén vált ki a Magyar Olimpiai Bizottságból és alakította meg saját köztestületét.

Szabó Ágnes
Szabó Ágnes

– Nagyszerű érzés, hogy a Nemzeti Versenysport Szövetség elismeri az eredményeimet és meghívtak az éves díjátadó ünnepségükre, ahol tényleg csak a sportág legjobbjai vettek részt. Egyedüli erőemelőként kaptam meghívást az eseményre. Külön megtisztelő számomra, hogy dr. Szabó Tünde az EMMI sportért felelős államtitkára és dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke adta át a díjat – nyilatkozta a díjátadó másnapján Szabó Ági.

Musztafa Imre, a Toldi SE elnöke sem rejtette véka alá örömét.

– Nagyon nagy megtiszteltetés mind a város, mind a sportegyesület, mind pedig a magam részéről ez az elismerés. A magyar emberek egy része nem olimpiai sportágakban jeleskedik, ezért ennek az elismerésnek hatványozottan nagy jelentősége van. Köszönöm a sportolók nevében is a megbecsülést, ez még jobb eredményre sarkallja versenyzőinket. Szabó Ági példakép az ifjúsági sportolóink előtt – nyilatkozta az elismerésről Musztafa Imre.

Dr. Szabó Tünde államtitkár az ünnepségen elmondta, a kormány 2016-ban megközelítőleg 380 millió forintos támogatást biztosított a nem olimpiai sportágak szakmai működésére, és ugyanekkora összeg mellett 2017-ben további 138 millióval segíti tizenegy tagszövetségén keresztül az Nemzeti Versenysport Szövetség kiemelt eseményeit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.