- hirdetés -

Magánéleti, vagy egyéb partnerrel kialakult vita, konfliktus esetén, melyben a felek nem tudnak megegyezni, és akár pereskedésre is sor kerülhet – a vitarendezésben, konfliktuskezelésben segíthet a Mi-Értünk Egyesület.

Mediátoruk közvetítésével a vitapartnerek nagy eséllyel megállapodhatnak olyan megoldásban, amely akár mindkét fél számára megnyugtató lehet, elkerülve a további vitát, pereskedést, anyagi veszteséget és a „vereség” kockázatát.

A mediáció az érintettek között, egy független személy – a mediátor – által vezetett egyeztetés, tárgyalás. A mediátor a folyamatvezetés során nem ad tanácsot, nem hoz döntést. Feladata, hogy képessé tegye a feleket arra, hogy valós érdekeiket felismerjék, megfogalmazzák és ezek egyeztetésével, a kialakuló együttműködés révén maguk keressék konfliktusukra a megoldást. Ez kedvezőbb, előnyösebb, mint a bírósági, vagy hatósági fél által hozott döntés, ezért nagy biztonsággal várható, hogy a felek a közös megállapodásukat be is fogják tartani.

Az egyesületnél egy pályázati program keretében 10 család, vagy vitázó felek közötti ingyenes közvetítés lehetősége áll fenn. Jelentkezni Orosházán, a MI-ÉRTÜNK KontaktPontban, Október 6. utca 33-35. szám alatt, hétköznap 9-11 és 13-15 óráig, valamint a 68/410-001 telefonszámon lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.