- hirdetés -

Urbánné Klapács Katalin vezeti február 6-ától a Gyermek- és Diákélelmezési Intézményt – Orosháza képviselő-testülete rendkívüli ülésén hozott döntése értelmében. Urbánnét szakmai életútja alapján valamennyi képviselő alkalmasnak találta a feladatra, és támogatásáról biztosította. Az intézmény új vezetőjének megbízatása öt évre szól.

Átadás-átvétel, leltár, szerződések áttekintése – többek között ezek a legsürgetőbb feladatai az intézmény új vezetőjének, aki hétfő óta áll a diákélelmezés élén. Mint ismert, az intézmény korábbi vezetőjét visszahívták, hűtlen kezelés bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a rendőrség. Az új vezetőt pályázati úton választotta ki a képviselő-testület – négy jelentkező közül Urbánné Klapács Katalin pályázatát támogatta a grémium.

Az új vezető széleskörű szakmai tapasztalatokkal rendelkezik. Végzettsége szerint okleveles közgazdász, mezőgazdasági ágazatszervező, valamint mérlegképes könyvelő; korábban többek között a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatósága munkatársa volt.

– Egyebek mellett a diákélelmezés dokumentumainak áttekintése, a működéshez szükséges eszközök felmérése szerepel a legelső feladataim között. Fontosnak tartom a kiadások lehetőség szerinti csökkentését, ugyanakkor a változatosabb étkezés biztosítását – emelte ki Urbánné Klapács Katalin, aki kollégáival és a szolgáltatást igénylőkkel közösen formálná a kínálatot, és a pályázati lehetőségeket is kihasználná a hatékony működés érdekében. Tervei megvalósítására öt év áll rendelkezésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.