- hirdetés -

Szűkösnek bizonyult a Városházi Galéria a február 3-án tartott új kiállítás megnyitóján. A tárlaton helyi alkotók műveit tekinthetik meg a az érdeklődők.

Hét helyi képzőművész festményei, grafikái és kerámiái is láthatóak az Orosházi Művészeti Csoport kiállításán. Az alkotók zöme a művészeti iskolában ismerkedett meg a képzőművészettel, mindannyian Pribék Endre tanítványai. Ezelőtt már több alkalommal is megmutatták munkáikat a nagyközönségnek.
– Képkiállításunk megtervezésekor, mindig arra törekszünk, hogy egyfajta rendezettség és összeszedettség jellemezze tárlatunk anyagát. A témáját ezúttal a magyarság, a hit, az emberi mozzanatok és életképek adták – fogalmazott Horváth Csilla az Orosházi Művészeti Csoport egyik tagja.

Hét helyi alkotóműveiből nyílt a tárlat (Fotó: Rajki Judit)
Hét helyi alkotóműveiből nyílt a tárlat (Fotó: Rajki Judit)

A megnyitó ünnepségen a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is megmutatták tehetségüket,emelve az esemény fényét és színvonalát. A kiállítást ezúttal Ujfalussy István nyugdíjas szakközépiskolai igazgató, festőművész nyitotta meg, aki bevezető gondolatai után arra buzdította a látogatókat, gyönyörködjenek a képekben. Úgy fogalmazott: ezek a festmények méltóak arra, hogy feltöltődjünk általuk nemes gondolatokkal.

A Városházi Galéria falain egészen március 30-ig díszeleg Baráthné Hopka Ágnes, Felföldiné Tóth Erika, Horváth Csilla, Králik Ildikó, Kruzslicz Zsolt, Raffai Róbert és Tompa Margit alkotása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.