- hirdetés -

Az idei ökumenikus imahét az előző évek gyakorlata szerint megtartotta alapvető formáját. A nyitónapon, január 15-én, a kezdő istentisztelet után fáklyás felvonulás indult az első helyszínről – idén a református gyülekezeti ház elől – hogy a három nagy történelmi felekezet templomát útba ejthessék a résztvevők.

Amint Ördög Endre evangélikus igazgatólelkész beszámolójában írja: a mintegy száz fáklyás rövid időre megállt az evangélikus templom előtt, ahol az evangélikusok „himnusza”, az Erős vár a mi Istenünk kezdetű ének hangzott fel, majd a katolikus templomba érve a Voice of the Glory együttes éneke, forró tea és pogácsa várta az érkezőket. Megmaradt az a szokás is, hogy két-két este után változik az istentiszteletek helyszíne, és igehirdetőként minden felekezet Orosházán szolgáló lelkésze sorra kerül az estéken.

Együtt, közösen, fáklyákkal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Együtt, közösen, fáklyákkal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az idei téma középpontja a megbékélés, aminek mondanivalója Pál apostol második korinthusi levelének részletéből (2Kor 5,14-20) úgy bomlik ki, hogy világossá teszi a hallgatóság számára: a valódi kiengesztelődés nem csupán elmélet, hanem az áldozathozatalból, a másikért való életből, a hit és az élet megújulásából nagyon is konkrétan megszülető létforma, ami képes begyógyítani a konfliktusok, ellenérzések, előítéletek, és következményeik ütötte sebeket.

Estéről estére 80-100 résztvevő van jelen az alkalmakon, a már régebbről is jól ismert arcok mellett újabbak, családok, a fiatalabb generáció tagjai is szép számban képviseltetik magukat. Reméljük, hogy ez így marad az imahét végére is, és a vasárnap délután öt órai záró alkalmon is sokan együtt lesznek a baptista imaházban – fogalmaz Ördög Endre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.