- hirdetés -

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál Dobóvári Béla klinikai szakpszichológus vezetésével ingyenes konfliktuskezelő és kapcsolatépítő tanfolyam indul. Várják a jelentkezőket.

Napjaink társadalomtudományi közhelye, hogy az ember mélységesen társas lény. Születésünktől halálunkig egész életünket emberi kapcsolatok hálójában töltjük. Ezek a kapcsolatok lehetnek kiemelkedően jó színvonalúak és csapnivalóan rosszak is, egyvalamiben azonban megegyeznek: konfliktusok előfordulnak bennük.

Megértéssel meghallgatni

Természetesen minél elmérgesedettebb egy viszony, annál több súrlódás, ütközés, vita fogja átitatni, azonban az ideálisnak mondott kapcsolatainkban is előfordul nézeteltérés időnként. Tehát a konfliktusokat elkerülni nem tudjuk! Egyvalamit azonban tehetünk; megtanulhatjuk hatékonyan kezelni azokat!

Többek között a konfliktusok sikeres kezelésére tanít meg a tanfolyam
Többek között a konfliktusok sikeres kezelésére tanít meg a tanfolyam (Fotó: ujszo.com)

– A meghirdetett tanfolyamon olyan pszichológiai módszereket, eszközöket tanítunk meg a résztvevőknek, amelyek növelik, maximalizálják az esélyét a konfliktusok sikeres kezelésének és a kapcsolat épülését, fejlődését biztosítják – tájékoztatott Dobóvári Béla klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy ezek az eljárások az élet minden területén (munkahelyi összetűzéstől a kényes gyermeknevelési szituációkon keresztül a szomszédokkal való megfelelő viszony kialakításáig) használhatóak. A tréning ezen kívül az emberekkel való hatékony bánásmód mélyebb rejtelmeibe is betekintést nyújt, segítve ezzel a résztvevőket abban, hogy másokat megnyerjenek maguknak és céljaiknak, népszerűek és sikeresek legyenek az életük számos területén.

Megtudtuk, a tanfolyam alatt elsajátíthatjuk, hogyan fejezzük ki érzéseinket és igényeinket a másik fél hibáztatása nélkül és megtanulhatjuk azt is, hogyan tudunk másokat valódi megértéssel meghallgatni. E készségek használatával képessé válunk személyes konfliktusaink olyan megoldására, amely számunkra és a másik fél számára egyaránt elfogadható.

A 15 órás ingyenes tréning február 2-án kezdődik, az érdeklődőket jelentkezési sorrend alapján regisztrálják.

Jelentkezés és felvilágosítás: Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál (Orosháza, Hajnal u. 1.), tel.: (68) 412-317, e-mail: egyesitettoh@gmail.com. Jelentkezési határidő: január 23.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.