- hirdetés -

Háziversennyel búcsúztatta az óévet a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület, majd a koccintás sem maradt el.

Sikeres évet tudhat maga mögött a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület. Verseny, rekord, flashmob – több területen alkottak kiemelkedőt vívóink. Az év folyamán a felnőtt vidékbajnokságot férfi egyéniben és csapatban is megnyerték. Az Országos Diákolimpia döntőjéről női kard számban ezüstérmet hoztak haza.

A Pezsgő Kupán egyéniben mérték össze tudásukat a feltörekvő fiatalok (Fotó: Betkó Tamás)
A Pezsgő Kupán egyéniben mérték össze tudásukat a feltörekvő fiatalok (Fotó: Betkó Tamás)

Szeptemberben megrendezték a Zsoldos Péter Emlékversenyt, továbbá 24 óra folyamatos vívással megtisztelő, Magyar Rekorder címet érdemeltek ki, valamint idén is részt vettek a FencingMob elnevezésű nemzetközi sportág-népszerűsítő eseményen.
– A riói olimpia sikeres szereplésén felbuzdulva megnövekedett az egyesületünkbe jelentkező gyerekek létszáma, amit szeretnénk megtartani. Ennek érdekében január 2-án használatba vehetünk egy másik edzőtermet is. Célunk még, hogy jövőre ismét legyen emlékverseny, valamint szeretnénk utánpótlás korosztályú versenyt is Orosházára hozni – adta hírül Pusztai Lajos egyesületi elnök.

Év végére Pezsgő Kupa és pezsgő

December 30-án stílusosan, Pezsgő Kupa elnevezésű háziversennyel zárta az évet az egyesület. Női és férfi kard egyéniben mérték össze tudásukat a fiatal orosházi vívók.

A késő estig tartó verseny női kard egyéni győztese Kis Abigél, a férfiaknál Németh Dániel végzett az első helyen. A szervezők jóvoltából ezúttal minden vívó nyakába került érem. A női mezőnyben 11-en, a férfiaknál 13-an álltak pástra.

Az eredményhirdetés után a versenyzők és a sportvezetők koccintással zárták az óévet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.