- hirdetés -

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület sikeres évet hagyhat maga mögött. Verseny, rekord, flashmob – több területen alkottak kiemelkedőt vívóink. Nagy Nándor edzőt kértük, értékelje a 2016-os évet.

– Milyen célokat tűztek az egyesület és a versenyzők elé?

– Elsődleges célunk volt, hogy valamennyi megrendezett hazai kardversenyen el tudjunk indulni. Amelyik korosztályban volt versenyzőnk, ezt teljesíteni tudtuk. Szép sikereket ért el az egyesület év során. A felnőtt vidékbajnokságot férfi egyéni és csapat versenyszámokban is megnyertük. Az Országos Diákolimpia döntőjéről női kard számban ezüstérmet hoztunk haza. Szeptemberben megrendeztük a Zsoldos Péter Emlékversenyt, amely 2006 óta kitűzött célunk volt, továbbá 24 óra folyamatos vívással a megtisztelő Magyar Rekorder címet érdemeltünk ki, valamint idén is részt vettünk közel ötven vívóval a FencingMob elnevezésű nemzetközi sportág-népszerűsítő eseményen.

– Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásképzésre is.

– Ez így van. Pusztai Lajos egyesületi elnökkel sokat fáradozunk a sportág népszerűsítéséért, a tehetséggondozásért, aminek eredményeképpen az utánpótlás korosztályunk létszáma folyamatosan növekszik. A sporttámogatásoknak köszönhetően minőségi felkészülési- és edzésprogramot tudunk számukra biztosítani. Január 1-jétől új vívótermet és egy erőnléti edzőtermet bérlünk, így már három helyszínen folytatódhat a további felkészülés.

– Jövőbeli feladatok?

– Szeretném, ha a versenyeken folyamatosan javítani tudnánk az eredményeinken, továbbá az országos ranglistán is előrébb szeretnénk lépni. Célunk még, hogy jövőre ismét legyen emlékverseny, valamint szeretnénk utánpótlás korosztályú versenyt is Orosházára hozni – emelte ki Nagy Nándor.

Nemcsik Zsolt olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok kardvívó és az orosházi Kovács Balázs a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület szeptemberi, 24 órás vívó eseményén Fotó: Domján Róbert
Nemcsik Zsolt olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok kardvívó és az orosházi Kovács Balázs a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület szeptemberi, 24 órás vívó eseményén Fotó: Domján Róbert

Megtudtuk, a vívás keresztféléves sportág, azaz most a 2016/2017-es szezon közepén járnak. Nagy Nándor a 2016-os év legnagyobb kihívásának a rekordállítást tartja, azonban ha az egész évet tekinti, akkor a legnehezebb a folyamatos, színvonalas működés fenntartása, a feltételek megteremtése, ugyanis szerinte ez mindennapi küzdelem.

– A „sikernek száz szülője” van.

– Valóban, ez egy csapatmunka, mindenkinek hozzá kellett tennie a maga részét. A legbüszkébb az egyesület tagjaira vagyok. A gyerekek mellett a szülőkre, a támogatókra is, hiszen mindenkire szükség van ahhoz, hogy egy ilyen nagyszerű csapat együtt érje el az eredményeket és a célokat.

– Versennyel búcsúztatják az óévet…

– Az egyesület december 30-án 14 órától Pezsgő Kupa háziversenyt rendez az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében női kard egyéni és férfi kard egyéni számokban. A megmérettetés nyitott, bárki számára megtekinthető.

Nagy Nándor elmondta, ezzel a versennyel, majd azt követően koccintással zárják a naptári évet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.