- hirdetés -

Érmekkel és serlegekkel tértek haza a Toldi SE versenyzői az év utolsó versenyéről, az ifjúsági, junior, felnőtt és Masters erőemelő magyar bajnokságról.

Budapesten rendezték december 17-én az ifjúsági, junior, felnőtt és Masters erőemelő magyar bajnokságot.

A toldis versenyzők ismét kitettek magukért, számos magyar bajnoki címet és további érmeket szereztek, amellyel öregbítették a Toldi SE hírnevét-adta hírül a sokszoros magyar bajnok Szabó Ágnes.

Eredmények

Lovas Mónika junior és felnőtt bajnok, abszolútban első és második

Lovas Mónika újra bebizonyította, hogy az idei sok versennyel a háta mögött még mindig képes a győzelemre. 530 kg-os teljesítményével +84-ben a junioroknál és felnőtteknél is aranyérmet szerzett. Még az abszolút értékelésben junioroknál első, a felnőtteknél a második helyet szerezte meg.

A férfi junior csapatunk is első helyen végzett

A férfiak „jöttek, láttak, győztek!”. A férfi junior csapat legyőzhetetlennek bizonyult, még a felnőtteknél a dobogó második fokára állhattak. Az öt fős csapatból, csak egy versenyző felnőtt korú, a többiek ifjúsági, junior és masters korúak.

Paczuk Ádám junior-, felnőtt-, és ifi abszolút bajnok

Paczuk Ádám, Mónikához hasonlóan megmutatta, hogy még mindig van benne teljesíteni akarás így az év utolsó versenyén, 525 kg-os teljesítményével ifjúsági és junior magyar bajnok, még a felnőtteknél második lett. Ezen felül ifjúsági abszolút bajnok is.

Szabó Árpád is bajnok

93 kg-ban Szabó Árpád a junioroknál nem talált legyőzőre 712,5 kg-os teljesítményével, junior magyar bajnokként végzett, a felnőtteknél második lett. A junior abszolút bajnoki kategóriában a harmadik helyezést érte el.

Szöllősi Gábor ezüstérmes

Szöllősi Gábor a pár hónapos kihagyás után, de újult erővel visszatérve, a felnőttek között 105 kg-os kategóriában 750 kg-ot ért el, (ami egyéni csúcs) ezzel ezüstérmet szerzett. Gábor 275 kg-os felhúzása is az egyéni legjobbja.

Czvitkó Balázs ifi és junior bajnok

120 kg-os kategóriában Czvitkó Balázs is versenyről versenyre javítja a legjobbjait. 527,5 kg-os eredményt teljesített (egyéni csúcs), ezzel az ifiknél és junioroknál is magyar bajnok lett. Az ifjúsági abszolút értékelésnél második helyen zárt. Balázs 185 kg-os guggolása és 212,5 kg-os felhúzása is egyéni legjobbja.

Rajos Erik ezüst, Véró Alex arany- és ezüst, Bodnár István Masters bajnok és bronzérem

+120 kg-ban hárman is indultak. Rajos Erik 495 kg-ot elérve a juniorok között ezüstérmet szerzett. Véró Alex 810 kg-os összetett eredménnyel, ami új egyéni legjobb a junioroknál arany, még a felnőtteknél ezüstérmet ért. Alex 300 kg-os guggolása és 255 kg-os felhúzása is egyéni csúcs. Bodnár István 660 kg-ot teljesített. A felnőtteknél harmadik, még a masters2 kategóriában első lett. A masters2 abszolút értékelésnél a dobogó második fokára állhatott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.