- hirdetés -

Évről évre egyre népszerűbb a Sámli bál – a Táncsics gimnázium idei rendezvényén 550-en vettek részt. Átadták az Arany Sámli-díjat is.

A Táncsics Mihály gimnázium, az intézmény iskolaszéke, illetve a szülői munkaközösség közös szervezésében megvalósuló Sámli bálat december 3-án tartották a Táncsics sportcsarnokban – ez volt a tizenkettedik bál. Az elmúlt két évben a résztvevők száma meghaladta az ötszázat, ez idén sem volt másképp: 550-en vettek részt a jótékonysági esten. A bál fővédnöke dr. Csiki Csaba volt. A rendezvényen megjelent Simonka György, a térség országgyűlési képviselője és Dávid Zoltán polgármester is.

Blahó János igazgató köszönti a vendégeket (klikk a képre) Fotók: Palotás Rajmund
Blahó János igazgató köszönti a vendégeket (klikk a képre) Fotók: Palotás Rajmund

A megjelenteket dr. Blahó János, a Táncsics gimnázium igazgatója köszöntötte.
– Tizenkét évvel ezelőtt az akkori iskolaszék vezetőségével foglaltunk állást és határoztuk el, hogy közösen olyan mecenatúra bált indítunk útjára, amelyben együtt tud szórakozni a diák, a tanár, a szülők, a régi diák és azok is, akik támogatják az iskola célkitűzéseit. És hogy mennyire létjogosultsága van mindennek, azt bizonyítja a mostani rendezvény is, hiszen 550-en vagyunk itt ezen az estén – emelte ki dr. Blahó János igazgató, aki hozzátette, természetesen a bál nem jöhetett volna létre a szervezők áldozatos munkája, és a támogatók nélkül, amiért csak köszönettel tartoznak.

A bál a szórakozás, kikapcsolódás mellett a jótékonykodásról is szólt, az est bevételét az iskola fejlesztésére, fejlődésére fordítják.

A Táncsics Band műsora után átadták az Arany Sámli-díjakat. Több mint egy évtizedes hagyomány, hogy a Sámli bál keretein belül ezzel az elismeréssel mondanak köszönetet mindazoknak, akik hosszú évek óta segítik az intézmény munkáját, illetve öregbítik hírnevét. A díjat dr. Blahó János és Godár Andrea, az Iskolaszék elnöke adta át, dr. Tubak Vilmosnak, a Szegedi Tudományegyetem professzorának, az Orosházi Média Kft.-nek, az elismerést Melega Krisztián főszerkesztő-helyettes vette át, valamint Arany Sámli-díjban részesült Csiszárné Szendi Pálma is, az iskolabüfé vezetője.

És amiért a díjat kapták

Dr. Tubak Vilmos érdeklődési és kutatási területe: humán molekuláris diagnosztika, az immunterápia, valamint a sejt- és génterápia. Tucatnyi tudományos közlemény szerzője és társzerzője, több biotechnológiával foglalkozó cég alapításában vett részt. Támogatásával az iskola biológiai laboratóriuma olyan modern, a molekuláris biológiában  használatos eszközökhöz jutott, melyek nagy segítséget jelentenek az iskola tehetséggondozó programjának, a Szent-Györgyi Programnak a megvalósulásában. Mindezek mellett előadásokkal, egyetemi laborgyakorlatok szervezésével is segíti a programban résztvevő diákok munkáját.

Szerkesztőségünk nevében köszönjük
Szerkesztőségünk nevében köszönjük

Az Orosházi Média Kft. évek óta aktív szerepet vállal az intézményben zajló események és elért eredmények tárgyilagos bemutatásában, hozzájárulva az iskola társadalmi elismertségéhez, pozitív megítéléshez. Szerepet vállalnak a tanítványok médiatudatos magatartásának fejlesztésében. Az együttműködés kiterjed a médiaszakköre is, ahol komoly szakmai együttműködés keretében számos közös alkotás is született.

Csiszárné Szendi Pálma, a Diákönkormányzattal és az Iskolaszékkel együttműködve az iskolabüfében diákbarát és az egészséges életmódot támogató kínálatot és szolgáltatást épített ki. Az elmúlt évek során az iskolai rendezvényeken jelentős szervező munka mellett számottevő mecenatúrát is vállalt. Adományaival, támogatásaival hozzájárult többek között a ballagás, a német nyelv és kultúra hete, a sámli bál, a szalagavató látványnak és színvonalának növeléséhez.

Dr. Csiki Csaba pohárköszöntője után, az iskola legfiatalabb nagygimnazistái adták elő keringőjüket, a táncosok felkészítését Horváthné Kriczki Zita segítette. Majd a szórakozás, kikapcsolódás vette át a főszerepet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.