- hirdetés -

Az év utolsó előtti versenye, az Ifjúsági, Junior és Masters RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokság zajlott Debrecenben november 26-án. Az Orosházi Toldi SE részéről érmekben most sem volt hiány.

72 kg-ban Pogány Andrea 75 kg-ot teljesített, ezzel a masters1 magyar bajnoka és ennek a korcsoportnak az abszolút bajnoka lett. Schneider Erzsébet 84 kg-os masters2 kategóriában, három érvényes nyomás után, 60 kg-ot nyomott, ezzel masters2 magyar bajnok és abszolút bajnokként zárta a versenyt. Lovas Mónika junior +84-ben, sok versennyel a háta mögött is kihozta magából a jó eredményt. 110 kg-os teljesítményével junior magyar- és abszolút bajnokként végzett.

A nők mindent vittek a magyar bajnokságon. Balról: Schneider Erzsébet, Pogány Andrea, Szabó Ágnes, Lovas Mónika (Fotó: egyesület facebook oldala)
A nők mindent vittek a magyar bajnokságon.
Balról: Schneider Erzsébet, Pogány Andrea, Szabó Ágnes, Lovas Mónika (Fotó: egyesület facebook oldala)

A férfiaknál az érmek mellett egyéni csúcsok dőltek meg. Paczuk Ádám 74 kg-os kategóriában ifjúságiaknál és a junioroknál is a második helyen végzett. Ádámban is van az idén már jó néhány verseny, de így is sikerült hoznia az eredményt.

120 kg-os súlykategóriában, Czvitkó Balázs három érvényes gyakorlatot bemutatva, koncentráltan versenyzett. 115 kg-os sikeres nyomása – ami egyéni csúcs – az ifjúságiaknál harmadik, a junioroknál a második helyet jelentette.

Véró Alex +120 kg-ban remekelt. Ő is kifogástalanul versenyzett, 202,5 kg-os fekvenyomásával új junior országos csúcsot állított be. Ezzel a junioroknál magyar bajnokként, a junior abszolút kategóriában pedig második helyen végzett.

A junior férfi csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel – adta hírül Szabó Ágnes sokszoros magyar bajnok erőemelő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.