- hirdetés -

Több mint 100 fizikai munkást és munkakörét ismertek el november 22-én Budapesten, a Köszönjük Neked! kampány záró rendezvényén. A kampányban két linamaros dolgozó is részt vett.

A Köszönjük Neked! kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a fizikai dolgozók munkájának megbecsülésére. Magyarországon a foglalkoztatottak csaknem fele végez fizikai munkát, ennek ellenére mégis egyre több minősül közülük hiányszakmának.

A kampányban részt vett a Linamar Hungary Zrt. két nagykövetet indítva. Békéscsabán és Orosházán együtt több mint 2400 dolgozót foglalkoztató vállalat közel háromnegyede fizikai munkavállaló, így tisztában van vele, hogy dolgozóit meg kell becsülni, és kiváló lehetőségnek találták a kampányt – tájékoztatott Zavada Andrea, a Köszönjük Neked! kampány vállalati kapcsolattartója.

A kampányhoz idén több mint 82 ezer munkavállalót foglalkoztató 102 cég csatlakozott több mint 100 fizikai munkavállaló arcát és inspiráló történetét bemutatva. Köszönjük Neked! plakátok a Keleti pályaudvar Lotz-termében láthatóak egészen december 22-ig.

A cég egyik nagykövete, az autóipari divíziót, az orosházi telephelyű LPD képvisletében Kásás Oszkár gépbeállító, a másik nagykövete, a mezőgazdasággal foglalkozó divíziót, az OROS-t Csáki Ildikó festő előkészítő képviselte.

Csáki Ildikó és Kásás Oszkár képviselte a céget a kampányban (Fotó: Linamar)
Csáki Ildikó és Kásás Oszkár képviselte a céget a kampányban (Fotó: Linamar)

Kásás Oszkár az autók hajtásáért felelős tengely gyártásához járul hozzá, Csáki Ildikó pedig többek között betakarító adapterek alkatrészeinek festésénél működik közre a dolgos hétköznapokon.

Személyes történetek és arcok

– Jó látni, hogy lassan elismerik, hogy nem egy lenézendő szakma a fizikai munka Magyarországon. Mi is hozzáteszünk a mindennapokhoz, nem csak az orvosok és a jogászok, kölcsönösen szükségünk van egymásra, nekünk az ő tudásukra, nekik a mi tudásunkra. Nem számítottam a felkérésre, büszkén képviseltem a vállalatot és öröm volt látni az átadón, hogy más cégek alkalmazottjait is megbecsülik – nyilatkozta Kásás Oszkár.

Csáki Ildikó hozzátette: – A fizikai munkával kapcsolatban eddig is azt mondtam, hogy nem szégyen. Végzettségemet tekintve nekem sem feltétlen ezt kellene csinálnom, de egy percig sem szégyellem, hogy fizikai munkát végzek azért, hogy eltartsam a családomat. Számomra ez nem kérdés. Meglepődtem a felkérésen, de a családom biztatására meggyőztem magam, hogy ott a helyem és jóleső érzéssel képviseltem cégemet – emelte ki.

Vidó Csilla, a HRC Group Köszönjük Neked! kampány ügyvezető igazgatója a budapesti zárórendezvényen kiemelte, fontos, hogy ne csak számként, statisztikai adatként tekintsenek a fizikai munkásokra, hanem személyes történetként és arcként, akik minden nap csodát tesznek, és megkönnyítik az életünket. – Egy-egy kicsi mozzanattal, parányi alkatrész legyártásával egy nagy egészhez járulnak hozzá. A célunk az volt, hogy átformáljuk a köztudatban a fizikai munkát végzők megítélését és felhívjuk a figyelmet a fizikai dolgozók munkájának megbecsülésére. Látva a csatlakozó cégek számát és a visszajelzéseket, úgy gondolom, hogy sikerült elindítani egy pozitív folyamatot – mondta az ügyvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.