- hirdetés -

Várhatóan decemberben megjelenik az a pályázati lehetőség, amely segítheti a vállalkozásokat abban, hogy informatikai rendszereiket fejlesszék. A november 22-én tartott információs napon ezzel kapcsolatban kaptak adatokat az érdeklődők.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díjmentes, kiállítással egybekötött rendezvényén az előadásokban elhangzott, rövid időn belül ez lesz az utolsó lehetőség a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy uniós és állami forrásokat is lehívjanak erre a célra. A fejlesztések szükségességét nem kell magyarázni, a digitális kompetenciák megléte napjainkban már elengedhetetlen az élet minden területén, így a vállalkozások életében is. Ugyanakkor felmérések azt mutatják, ezen a téren nagy elmaradásban vannak a kkv-k Magyarországon.

Szakértők tájékoztatták a vállalkozókat a leendő pályázatról (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Szakértők tájékoztatták a vállalkozókat a leendő pályázatról (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Modern Vállalkozások Programja elnevezésű projekt szemléletformálást vállal fel országosan is, célja, hogy a pályázók hatékonyabban és eredményesen lehívhassák az erre szánt forrásokat. A projekt honlapján mindent el lehet olvasni a lehetőségekről, a pályázat részleteiről.

A művelődési központban tartott előadások tájékoztattak a korszerű informatikai eszközökben és technológiákban rejlő lehetőségekről, valamint a pályázati lehetőség részleteiről. Elhangzott: az országban összesen 29 fős tanácsadói hálózat díjmentesen segíti a folyamatot, amelynek célja a vállalkozások hatékonyságának növelése. Szemléletes példák mutatták a különbséget azon esetek között, ahol a tudatos vállalatirányítás vagy annak hiányosságai meghatározzák a vállalkozások és ezzel sok-sok család életét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.