- hirdetés -

A tabuk ledöntése a legfontosabb célja a szombati Fogadj el! rendezvénynek, melyre mindenkit szeretettel várnak.

Nagyné Rucz Éva és Paulik Ferenc megelégelte, hogy némely ember hogyan viszonyul az akadályozottsággal élőkhöz. – Ezért elhatároztuk, hogy szervezünk egy rendezvényt, melynek célja a tabuk ledöntése, hogy merjünk nyíltan kérdezni, merjünk nyíltan válaszolni, merjünk nyíltan szeretni! – foglalta össze a november 26-ai rendezvény mondanivalóját az egyik szervező, Nagyné Rucz Éva. A dátumválasztás sem véletlen, hisz közel van a december 3-ai Fogyatékosok világnapjához.

Az elmúlt hetekben lázasan folytak az előkészületek, társszervezőként a Petőfi Művelődési Központ is a kezdeményezés mellé állt. A Fogadj el! program 15 órától az Életrevalók című film vetítésével kezdődik a művelődési házban, mely mindenki számára ingyenes.

Majd Hatvany Viktória orosházi származású festőművész kiállításmegnyitója lesz, aki egy rajzpályázatot is hirdetett, Így kerek a világ címmel, ennek eredményhirdetése a tárlatmegnyitó után lesz. Közben a Wesley János gyógypedagógiai iskola diákjai adnak műsort. A program további részében akadályozottsággal élők és családtagjaik mondják el, hogyan élik meg a mindennapokat.

– Elsősorban azért tartjuk ezt a rendezvényt, hogy a sorstársak erőt merítsenek belőle, az egészségesek pedig elfogadjanak bennünket. Sok esetben nem is az fáj, ami történt velünk, hanem az, ahogy viszonyulnak hozzánk az emberek. Ezen próbálunk változtatni – nyilatkozta korábban az OrosCafénak Nagyné Rucz Éva.

Fogadj el! november 26-án, szombaton 15 órától a Petőfi Művelődési Központban. Részletes program itt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.