- hirdetés -

E három dolog jegyében zajlott, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesület orosházi körzeti csoportjának november 15-i klubfoglalkozása.

A helyi látássérültek csoportja minden hónap harmadik keddjén találkoznak a Pacsirta utca 8. szám alatt. Ez alkalommal egészségnapot tartottak.

Népszerűek voltak a mérések (Fotó: egyesület)
Népszerűek voltak a mérések (Fotó: egyesület)

Az egyik orosházi patika jóvoltából vérnyomás, vércukorszint és testzsír mérést végeztek, amit nagy érdeklődés övezett. A látássérültek ezúton is köszönik a patika önzetlen részvételét a klubnapon.

A hallásról és a különböző hallásproblémákról Kovácsné Tóth Hajnalka diplomás ápoló tartott előadást, majd a felmerülő kérdések is válaszolt.

A megelőzésről a budapesti „Mellrákfórum – Nem vagy egyedül Alapítvány” képviselői, Dr. Kenessey Andrea és Balassa Gabriella tartottak a mellrákról érdekes, bensőséges, sok újdonságot tartalmazó előadást, részletesen szóltak a kezelésekről, a sikeres gyógyításokról, gyógyulásokról.Volt gyakorlati bemutató, apró ajándék, és egy lélekemelő igaz történet is!

– Elmondhatjuk, hogy tagjaink, sortársaink mindig nagy érdeklődéssel várják a különböző egészséggel kapcsolatos előadásokat, tájékoztatókat. Így volt ez most is, és reméljük a jövőben is hasonló színvonalú előadókkal tudjuk színesíteni életüket – hangsúlyozta Fülöpné Sipos Erika az orosházi csoport vezetője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.