- hirdetés -

A látássérültek képviselőivel egyeztetett az eddigi eredményekről és a további teendőkről Dávid Zoltán polgármester.

– A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is keressük azokat az ügyeket, amik fontosak látássérült embertársaink számára és megoldásuk megkönnyítheti a mindennapjaikat – jelentette ki Orosháza polgármestere. Dávid Zoltán hétfőn a városházán találkozott a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnökével, Ádász Istvánnal, valamint Tóth György alelnökkel és az orosházi körzetet vezető Sipos Erikával.

Az egyesület képviselői köszönettel fogadták azokat a korábbi intézkedéseket, amiket Orosháza önkormányzata tett a látássérültekért, és újabb jelzésekkel éltek: hol lenne szükség annak a támogatására, hogy a vakok, gyengénlátók is önállóan tudják ügyeiket intézni. Fontosnak nevezték az ügyintéző terekben a hangjelzéssel történő tájékoztatást, valamint városszerte a taktilis jelek alkalmazását, ez utóbbiak a közlekedésben jelentenek nagy segítséget.

Fontos cél, hogy a vakok, gyengénlátók is önállóan tudják az ügyeiket intézni – Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Azért is jöttünk, hogy megerősítsük az egyesület és az önkormányzat együttműködését, egymás kölcsönös támogatását, valamint elmondjuk, a pandémia miatt egyesületünk munkáját lehetőség szerint az online térbe helyeztük át – fogalmazott Ádász István. Az egyesületi elnök kiemelte, szervezetük már megtalálható a Facebookon (facebook.com/bekesivakok) is.

Hazánkban mintegy 80 ezer vak, látássérült ember él, a békés megyei egyesület több mint 500 tagot számlál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.