- hirdetés -

A művelődési központ koncerttermi előterében tarka szépségekben gyönyörködhetnek az érdeklődők. Színes takarók, egyedi, kézzel készült táskák, kiegészítők bizonyítják a helyi és környékbeli asszonyok kreativitását, türelmét, szorgalmát.

Az Orosházi Foltvarró Egyesület november 12-én tartotta a hagyományos „foltos napot”. A rendezvényre a környező települések foltvarró lányai, asszonyai jöttek el. Szentes, Hódmezővásárhely, Mezőtúr, Mezőkovácsháza, Nagyszénás, Nagybánhegyes, Kisújszállás, Kondoros, Békés, Békéscsaba, Gyula, Szeged, Baja képviseltette magát, sőt, a határon túli Zentáról is érkeztek vendégek. A programot a művelődési ház ügyvezetője, Lajti Tímea nyitotta meg, népdalcsokorral felléptek a Vörösmarty iskola 7. a osztályos tanulói.

Fotó: Rosta Tibor
Fotó: Rosta Tibor

A foltos rendezvény minden évben lehetőséget ad arra, hogy az asszonyok mintákat cseréljenek, bemutassák egymásnak legújabb munkáikat, jókedvű beszélgetést folytassanak. A nap során vásárlási lehetőség is volt, ahol méterárut, apróbb kellékeket lehetett venni. A rendezvényen az egyesület tagjai süteménnyel, szendviccsel, kávéval, üdítővel várták a vendégeket.

Orosházán több mint 20 éve működik foltvarró csoport, a lelkes tagok kéthetente szerdánként tartják foglalkozásaikat. Egyesületük vezetője Végváriné Rehák Gizella, aki nagy lelkesedéssel tartja össze ennek a látványos hobbinak a kedvelőit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.