- hirdetés -

Színházi előadás, mely a különböző függőségeket mutatja be, szemléletformáló kiállítás az oktatási intézményekkel közösen – ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF).

Az értekezleten az elmúlt pályázati időszakban megvalósított, a kiíró által szakmailag elfogadott koordinációs pályázatról esett szó, ugyanis több kapcsolódási pont is van az idei, elbírálás alatt lévő pályázattal.

Elhangzott az is, hogy a szakmai tapasztalatcsere-látogatások során megismert módszereket, programokat kívánják adaptálni Orosházára. Egyik ilyen elem egy színházi előadás, melyet első körben a város pedagógusaival, szakembereivel, döntéshozóival ismertet meg a KEF. Az előadás  a különböző függőségeket mutatja be, és lehetőséget kínál drámapedagógusokkal történő feldolgozásra. Fontosnak tartják, hogy a lehető legtöbb módszert és lehetőséget hozzanak el városukban, hiszen a fiatalokat többféle megközelítéssel lehet hatékonyan elérni.

Az oktatási intézményekkel közösen a KEF szemléletformáló kiállítást rendez. Tavasszal az iskolák fogadják a párkapcsolati erőszak megelőzésére szolgáló plakátokat – erről is sz esett.

A jelenlévő tagszervezetek beszámoltak mely kategóriákban, milyen programokra adtak be pályázatokat, valamint ismertették az oktatási intézmények milyen erőfeszítéseket tesznek a testi, lelki egészség elérése érdekében.

Személyi csere történt a pártfogóknál, Dávid László pártfogó felügyelő mutatkozott be, osztotta meg tapasztalatait.

Már négy alkalommal szervezett rendhagyó szülőértekezletet az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, ennek tapasztalatait, jövőbeli témáit ismertette Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.