- hirdetés -

A Márton-napi hagyományokat elevenítette fel a nagycsaládosok helyi szervezetének múlt vasárnapi programja. A rendezvény után rendkívüli közgyűlést is tartottak, melyen új vezetőt és elnökségi tagot választottak.

Az Ady Endre utcai egyesületi ház szinte minden szeglete megtelt a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza Márton-napi ludasságok címet viselő rendezvényén. A legkisebbek játszószőnyegen játszottak, a nagyobbak kézműveskedtek, vetélkedtek, vagy aktív tagjai voltak egy élő társasjátéknak. – A korábbi években részt vettünk a város által szervezett Márton-napi ludasságok rendezvényen, idén azonban csak az egyesület szervezésében tartjuk. Örülünk, hogy ilyen sokan ellátogattak, több mint 150 vesznek részt a különböző programokon – tájékoztatott Szűcs Gabriella, a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza elnöke.

A rendezvény keretében azonban nemcsak a Márton-napi hagyományokkal ismerkedhettek meg a kicsik és nagyok, hanem ehhez kapcsolódó ételt is kóstolhattak, hisz a szervezők ludaskását készítettek. De hagyományok ide vagy oda, a rendezvény legfontosabb célja mégis a közösségépítés, az összetartozás erősítése volt.

Népszerű volt a kézműves foglalkozás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Népszerű volt a kézműves foglalkozás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szalai Bálint épp kézművesfoglalkozás keretében alkotott. Mint mondta, nagyon szereti a nagycsaládos rendezvényeket, mert jó programok vannak, a hangulat remek és sok baráttal is találkozik.

Üveges László négy gyermekével látogatott el a rendezvényre, általában minden nagycsaládos programon részt vesznek. – A gyerekek jól érzik magukat, de mi felnőttek sem unatkozunk, hisz mindig találunk valami elfoglaltságot – összegzett.

Új vezető a nagycsaládosok élén

A rendezvény után rendkívüli közgyűlést is tartottak, ennek oka, hogy az egyesület jelenlegi elnöke, Szűcs Gabriella számos elfoglaltsága miatt nem tudja tovább vállalni az vezetőségi pozíciót. Továbbá egy elnökségi tag is átadta a helyét. Az elnök személyére Benedek Szilviát, a vezetőségi tag személyére Szűcs Gabriellát jelölték.

Benedek Szilvia örömmel vállalta a feladatot, amit önkéntes alapon végez, a munkahelye továbbra is a Nagycsaládosok Országos Egyesületének dél-alföldi régiójának vezetése, koordinálása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.