- hirdetés -

Újabb sikeres versenyen vannak túl az orosházi birkózok, hiszen a Dorogon rendezett kadet kötöttfogású és női országos bajnokságon két aranyat is bezsebeltek. A fiatalabbak pedig egy emlékversenyen vettek részt.

A dorogi városi sportcsarnokban a birkózók huszonkét súlycsoportban mérhették össze tudásukat október 29-én. A lányok mezőnyét 48-an alkották, míg a fiúknál 86 induló volt.

Ebben a mezőnyben szerepeltek kiválóan az Orosházi Spartacus Birkózó Klub sportolói, két arany-, és egy ezüstérem a mérlegük. Szél Anna a 60 kg-os súlycsoportban állhatott fel a dobogó legtetejére, míg Rácz Richárd ugyanezt az eredményt az 53 kg-os súlycsoportban érte el. A 46 kg-os Molnár Evelin is bejutott a döntőbe, ám ott sajnos alulmaradt így egy ezüstéremmel gazdagodhatott – tudtuk meg az egyesület Facebook-oldaláról.

Újabb aranyérem Szél Annától (Fotó: Egyesület)
Újabb aranyérem Szél Annától (Fotó: Egyesület)

A fiatalabbaknak is a versenyről szólt a hosszú hétvége, hiszen október 30-án a 16. alkalommal megrendezett Skultéty Sándor diák és felnőtt szabadfogású nemzetközi emlékversenyen vettek részt Abonyban. Innen is többen éremmel térhettek haza.

Az emlékverseny eredményei:

31kg Szabó Zsóka 3. hely

31 kg Benkő Zsanett 5. hely

54kg Erőss Richárd 3. hely

69kg Berke Milán 2. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.