- hirdetés -

Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezték a Diákolimpia Országos döntőt és diák és serdülő női országos bajnokságot október 21-22-én. A megmérettetésen kiválóan szerepeltek az orosházi birkózók is, sokan csillogó érmekkel tértek haza.

A megmérettetésen 83 szakosztály 270 birkózója képviseltette magát, a birkózók saját iskolájuk színeit képviselték október 21-én. A versenyen az orosházi sportolók a szokásoknak megfelelően eredményesek voltak. A fiúk között Debreczeni Tamás a 63 kg-os súlycsoportban diákolimpiai aranyat, míg az 54 kg-os kategóriában Boros Norman ezüstöt nyert – tudtuk meg az egyesület Facebook-oldaláról.

Bejött a papírforma: Szél Anna a dobogó tetején (Fotó: Egyesület)
Bejött a papírforma: Szél Anna a dobogó tetején (Fotó: Egyesület)

Másnap tartották az országos diák és serdülő magyar bajnokságot. Diák korosztályban hárman indultak, a 28 kg-os súlycsoportban Benkő Zsanett a dobogó tetején végzett, míg a +65-ös kategóriában bronzérmet szerzett Braun Dorina, mellettük a 31 kg-os súlycsoportban Szabó Zsóka az ötödik lett. A serdülő korosztályban az Európa-bajnoki ezüstérmes Szél Anna is elindult, és a várakozásoknak megfelelően serdülő korosztályban magyar bajnoki címet szerzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.