- hirdetés -

Közeleg a november, az Orosházi FKSE-LINAMAR Hír-Sat strandkézilabda csapata hamarosan elutazik a Kanári-szigetekre, ahol magyar bajnokként az EHF Bajnokok Tornáján képviseli hazánkat. De hogyan is lett Orosházának az európai élmezőnybe tartozó strandkézi-csapata?

A kezdetekről a csapat egyik edzője és alapítója Somogyi Péter beszélt az egyesület honlapján.
– 1999-ben alakultunk, keszthelyi gyökerekkel. Az öcsémmel ketten alapítottuk a csapatot, azóta együtt vagyunk, együtt visszük a társaságot. A mostani gárda magja 2012-ben csatlakozott, ők nagy részben az akkori utánpótlás válogatott tagjai voltak. Dániában korosztályos Európa-bajnokságot is nyertek – kezdte a tréner, majd hozzátette: természetesen a jövőre is gondolnak. – Most próbálunk beilleszteni a csapatba néhány fiatalt, 2000-2001-es születésű fiúkat. Orosházi játékosokat is szeretnénk beépíteni az együttesbe, Pásztor Máté után legutóbb a kapus Miklós Geri csatlakozott hozzánk – mondta.

Augusztusban egy rangos nemzetközi tornát sikerült bezsebelniük az orosháziaknak Salgótarjánban (Fotó: Salgótarjáni Strandépítők KC)
Augusztusban egy rangos nemzetközi tornát sikerült bezsebelniük az orosháziaknak Salgótarjánban (Fotó: Salgótarjáni Strandépítők KC)

Az országos bajnoki cím megnyerése után 2015-ben hullámvölgybe került a gárda. Az edzőkérdés tisztázatlan volt, illetve a keszthelyi vezetéssel is adódtak konfliktusok. Somogyi  Péter az elmúlt évi EHF Bajnokok Tornája döntőn került kapcsolatba Vajer Tamással az Orosházi FKSE elnökével, akkor kezdett el újraépülni az együttes. Idén pedig már komolyabban is összeálltak, aminek látszik is az eredménye, hiszen veretlenül zárták a bajnokságot.

A legjobb magyar strandkézilabda együttes Orosháza nevét viseli

Az edző által elmondottakat Vajer Tamás is megerősítette.
– A Magyar Kézilabda Szövetség delegáltjaként vettem részt az előző évi Bajnokok Tornáján. Nagyon szimpatikusnak találtam a társaságot és rögtön megfogalmazódott bennem az együttműködés keresése. A keszthelyi együttes akkor a kiváló hazai szereplése ellenére válságban volt, segítségre, támogatásra szorultak, így szinte kínálta magát a közös továbblépés lehetősége.

Minőségi együttműködésről beszélhetünk, hiszen a legjobb magyar strandkézilabda együttes viseli mostantól Orosháza nevét, s viszi hírünket a határokon túlra.

Nem titkolt célunk volt ezzel az is, hogy ezt a látványos sportágat szűkebb hazánkban, Kelet-Magyarországon, Békés megyében, azon belül Orosházán is népszerűsítsük, hiszen itt is minden körülmény adott, hogy kiváló versenyeket rendezzünk, illetve minél több fiatallal megismertessük és megszerettessük a strandkézilabdázást – mondta a klubelnök.

Az EHF Bajnokok Tornája november 3-án kezdődik a spanyolországi Gran Canaria szigetén, ahol hazánkat a magyar bajnok Orosházi FKSE-LINAMAR Hír-Sat gárdája képviseli majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.