- hirdetés -

Két szerencsés jegyet nyerhet és vihet is magával valakit a művelődési házba Agatha Christie Egérfogó című krimijére, illetve Moliere klasszikusára A képzelt betegre.

Október 24-én, hétfő este 7 órától mutatják be az Őszi Színházi Esték sorozatban a művelődési ház nagytermében Agatha Christie Egérfogóját Székhelyi Józseffel, Mohai Tamással, Steinkohl Erikával a főbb szerepekben. Moliere legendás komédiája, A képzelt beteg pedig november 17-én, szintén este 7 órától várja az érdeklődőket Koltai Róberttel. A jegyek orosházi lakcímkártyával kedvezményesen vásárolhatók meg az I. és II. helyár esetében.

„Arra a kérdésre, hogy mit játszik az izgalmas produkcióban, Székhelyi József megszokott, humoros stílusában azonnal rávágta: „Gyanúsítottat, természetesen…”
Elmondta, a darabban az igazi, klasszikus krimilogika szerint mindenki gyanús lesz egy idő után. „Nagyon ügyesen szerkesztett darab! Londonban hatvanhárom éve mutatták be és annyira sikeres, hogy azóta játsszák megszakítás nélkül. Ráadásul ott több ezer előadáson keresztül sikerült az a bravúr, hogy a főszereplő titoktartásra tudta inteni a nézőket, hogy a következő esték közönsége se tudjon meg semmit előre.”
A volt szegedi direktor szerint az általa játszott Mr. Paravicini karaktere azért különösen izgalmas, mert egy idegen ember, egy olyan figura, aki remekül pozicionálja magát, hogy rögtön gyanússá váljon a többiek szemében, holott tulajdonképpen csupa véletlen folyamán csöppen bele a történetbe – írja a szeged.hu.”

(Fotó: szegedma.hu)
(Fotó: szegedma.hu)

„Susán Ferenc rendező választása telitalálat! Koltai Róberttől jobb, különb Argant elképzelni is nehéz! Imponáló teljesítményt nyújt! Koltai Róbert tehetségéről, színészmesterségbeli tudásáról csak a legmagasabb elismerés hangján lehet szólni. Az ő Arganja mindenkire gyanakvó, betegségmániás, a legvadabb gyógymódokat vakon követő öregúr. Remekül állítja színpadra azt az orvosi kezelésektől megzavarodott családfőt, aki össze-vissza és ostobaságokat cselekszik, nem lát tovább a saját orránál, mert akiket szeretnie kéne, (a lányait: Angyalkát és Lujzácskát), azokat bántja, sőt mi több, Angyalkát érdekházasságra kényszeríti, akikre meg nem kéne hallgatnia, (fiatal feleségére meg a haszonleső kuruzslók hadára), azokkal szemben gyanútlan, és minden badarságot elhisz nekik – írja kritikájában Petővári Ágnes.”

(Fotó: nograd24.hu)
(Fotó: nograd24.hu)

Ha kedvet kaptál a színházi előadáshoz, válaszolj helyesen az alábbi kérdésre és nyerd meg te a páros belépőt.

Melyik színházat igazgatta Székhelyi József?

A: Kecskeméti Katona József Színház

B: Szegedi Nemzeti Színház

C: Madách Színház

A helyes válasz betűjelét a jatek@oroscafe.hu email címre várjuk október 19-e, szerda 18 óráig. Kérjük, hogy az email tárgya legyen színház és add meg nevedet, telefonszámodat. A helyesen válaszolók között két darab páros, kombinált belépőjegyet sorsolunk ki.

A nyertest e-mailban értesítjük az átvétel részleteiről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.