- hirdetés -

Kedden délelőtt, egy új kezdeményezés keretében a polgármester köszöntötte a város legifjabb polgárait a művelődési házban.

A képviselő-testület májusban döntött arról, hogy Orosháza köszönti a város újszülöttjeit, és életkezdési támogatásban részesülnek. A babaköszöntő programot évente két alakalommal tartják majd ünnepélyes keretek között.

A 2016. január 1-je és június 30-a között született gyermekeket és szüleiket október 11-én köszöntötte a polgármester a művelődési ház koncerttermében. Ez alkalomból összesen 92 gyermek szülei vehették át azt a csomagot, melyben egy babanapló, 18 ezer forintos Erzsébet-utalvány és a polgármester aláírásával ellátott köszöntőkártya található.

Az ifjú városlakók a polgármestertől kapták meg az ajándékot (Fotó: Rosta Tibor)
Az ifjú városlakók a polgármestertől kapták meg az ajándékot (Fotó: Rosta Tibor)

A Vörösmarty iskola második osztályos tanulóinak műsora után, Dávid Zoltán köszöntötte városunk legifjabb polgárait. A városvezető beszédében kiemelte: nincs annál örömtelibb, amikor egy gyermek születik egy családban. Nagy ajándék, ahol ez megadatik.
– Hiszem, hogy egy város attól él igazán, ha zajosak a játszóterei, ha sok kis apróság szaladgál a bölcsőde és óvodák udvarán, anyukák tolják babakocsiban csöppségeiket az utcán. Minden egyes újszülött nagy áldás nemcsak a család, hanem a település számára. Ezért is döntött úgy, Orosháza város önkormányzata, hogy új kezdeményezésként elindítja babaköszöntő-programját, ezzel is támogatva az orosházi családokat – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

Az ünnepség után több anyukával is beszélgettünk, akik valamennyien örömüket fejezték ki, hogy a város útjára indította ezt a kezdeményezést. Hasonlóról még nem hallottak, ezért is példaértékűnek tartják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.