- hirdetés -

Orosházi származású színésszel jött a Körúti Színház szeptember utolsó napján városunkba. Lipták Péter tizenévesen került a társulathoz, ahogy mondják, megjárta a ranglétrát, a színpadon tanulta meg a mesterséget, és most főszerepben mutatkozott be, Esztergályos Cecília partnereként.

A Maude és Harold című előadással nem csalódott, aki beült a művelődési központ színháztermébe. Jó humorú, jól összerakott előadás volt, amelyben ugyanakkor öröm volt hallani a tartalmas csendeket is.

És most nézzük az orosházi születésű Lipták Pétert, aki a férfi címszereplő volt. A videóból többet is megtudhatunk róla, most csak annyit: tájoló társulati tagként annak örül, hogy részt vehet egy folyamatban, valamiféle kultúrmisszióban, hiszen eljutnak olyan kisebb településekre is, ahová az év szinte egyetlen színházi előadását viszik.

Jól érzi magát a Körúti színházban, ahová 17 évesen került

A beszélgetésekből kiderült: igazgatója, (és a darab rendezője) Galambos Zoltán figyelte, egyengette pályáját, mindig a neki megfelelő szerepekkel látta el. Mára eljött a főszerepek ideje, amiben láthattuk:

önmagát adja, és méltó társa annak az Esztergályos Cecíliának, akiről a rendező úgy fogalmaz: a partnernek mindig résen kell lenni, különben egy pillanat alatt feltörli vele a padlót.

Mindenki Cilije ezúttal valóban nagyon más szerepben mutatkozott meg, mint az átlag tévénéző ismeri, és varázslatos páros alkottak Flokival.

Lipták Péterről éppen öt éve írtunk. Mi történt vele azóta? „A hobbim a munkám” mondata mindent elmond arról, mi áll első helyen az életében, így nem marad ideje zenélésre, mint korábban, ám a fotózás ma is része a mindennapjainak. Magánéletéről annyit árult el: szeret, és szeretik. Én meg nem vallattam, ha az egész életét kiteregeti egy estén keresztül, maradjon valami titka is…

Péter vasárnap ünnepelte születésnapját, a társulat az előadás végén felköszöntötte (Fotó: Melega Krisztián)
Péter vasárnap ünnepelte születésnapját, a társulat az előadás végén felköszöntötte (Fotó: Melega Krisztián)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.