- hirdetés -

Az orosházi gyermek-könyvtárosok ajánlójára hívjuk fel a figyelmet, országos akcióhoz csatlakoztak. A cél természetesen az olvasás népszerűsítése.

Veronica Roth: A beavatott c. könyvtrilógia nyomán szervezett országos kreatív olvasásnépszerűsítő játékra hívjuk az olvasást szerető fiatalságot – írják ajánlójukban. A Justh Zsigmond Városi Könyvtár részt vesz a szervezési folyamatban, és az öt hónapig tartó versengésben segíti a jelentkező csapatokat. Ezen túl programokat is kínál a feladatokhoz kapcsolódóan.

A hétfordulós játékra 3-5 fős csapatok jelentkezhetnek, a 14-20 éves korosztály képviselői. 210 könyv közül lehet választani, és a sorsolás után, mely 2016. október 5-én, a Könyvválasztó napján lesz, megtudhatják a fiatalok, vajon a Barátságosak, a Bátrak, a Csoportnélküliek, az Elfajzottak, a Műveltek, az Önfeláldozók vagy az Őszinték csoportját képviselik majd.

Ha elmúltál 14, de nem vagy még 21, jelentkezz!
Ha elmúltál 14, de nem vagy még 21, jelentkezz!

A sok szuper könyv elolvasása után a könyvekhez kapcsolódó feladatokat kell megoldaniuk a csapatoknak. A játékos és érdekes tevékenységek sorában szerepel könyvajánló, borító tervezése, montázs készítése stb. A képzelőerőre, kreativitásra és ügyességre is szükség van, hiszen akár a könyv egy jelenetét is át lehet írni, tehát ki lehet próbálni, milyen az író bőrébe bújni.
A játék 2017. március 8-ig tart, a csapatok kitartását pedig könyvcsomaggal jutalmazzák. A többi ajándék meglepetés.

Regisztrálni október 4-ig lehet személyesen a könyvtárban, vagy a honlapon a jelentkezési lap kitöltésével. További információt találhatnak az érdeklődők a játék hivatalos honlapján.

A gyermekkönyvtárban október 5-én délután 15 órára várják a játékba már benevezett csapatokat. Természetesen bárki mehet, aki szeret olvasni, játszani, hiszen az ünnepélyes könyvválasztó után élő társasjátékkal várják a fiatalokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.