- hirdetés -

Jelentős felújítás előtt áll a művelődési központ. Önkormányzati forrásból 25 millió forintot fordítanak korszerűsítésre. A munkálatok dandárja október közepén kezdődik, december elejére tervezik a befejezést.

A  kisebb festési munkálatok már elkezdődtek az épületben, ám a következő hónap közepén sűrűsödnek igazán az események – tudtuk Lajti Tímea ügyvezetőtől. A közönség számára az egyik legszembetűnőbb változás a koncertterem megújulása lesz.

Évek óta esedékes a padló javítása, most felcsiszolják és lakkozzák.

Festés is lesz, illetve az oldalfalakon lévő borítást bővítik, felújítják. Belső nyílászárócserére is sor kerül. Az lámpatestekben tervezett izzócserével energiatakarékosságra törekednek, csakúgy, mint az épület Árpád-kert felőli bejárati ajtajának korszerűsítésével, szigetelésének javításával. Gépészeti felújítást is kap az épület, a fűtési és hűtési rendszerekben. Az öltözők és mellékhelyiségek szintén megújulnak, a szükséges festést és cseréket itt is elvégzik.

A külső homlokzat takarításával az épület már az utcáról rendezettebb külsőt mutat majd.

Mindezt az önkormányzat éves költségvetéséből valósítják meg, mintegy 25 millió forint értékben. A közbeszerzés lezárultával, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. mint kivitelező láthat a munkálatok elvégzéséhez.

A nyár folyamán a színpad felújítása is megtörtént, amellyel hosszú időre megoldódik a működés biztonságossága.

A szakmai munka is beindult

Ezzel kapcsolatban Lajti Tímea ügyvezető úgy fogalmazott: az ősz beköszöntével életre kelt a ház. – A művelődési házban, bővülést követően immár 14 művészeti csoport működik, most csatlakozott az Orosházi Mazsorett Egyesület és a Candy Dance Crew. Állandó partnerünk a művészeti iskola, napi szinten tartanak itt táncórákat – mondja az ügyvezető.

A programok terén igyekeznek úgy összeállítani a kínálatot, hogy ne csak szórakoztassanak, de a jókedvnek is helyet adjanak. Már jövő hét végére sok a kínálat, a három alkalomból álló Őszi Színházi Esték első előadását tartják. A zene világnapjára Illényi Katica hegedűművészt, a népmese napjához kapcsolódóan Berecz András mesemondót hívták meg.

Október 1-jétől a nyitva tartásuk módosul: hétfőtől szombatig 8-tól 21 óráig tartanak nyitva, de a rendezvényekhez igazodnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.