- hirdetés -

Első alkalommal rendezett gasztronómiai show-t a vakok és gyengénlátók orosházi körzeti csoportja. A Töhötöm utcai nyugdíjasházban több mint 10 féle sütemény közül választotta ki a zsűri a legjobbat.

– A rendezvény célja a közösségépítés mellett az volt, hogy mi is megmutathassuk, hogy látássérültségünk ellenére is képesek vagyunk mindarra, mint egészséges társaink. Köszönjük, az önkormányzatnak és a nyugdíjasháznak, hogy méltó helyen tudtuk megtartani a rendezvényünket – emelte ki Fülöpné Sípos Erika a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének orosházi csoportvezetője.

Nem volt könnyű választani a sok finomság közül (Fotó: Domján Róbert)
Nem volt könnyű a zsűrinek választani a sok finomság közül (Fotó: Domján Róbert)

A gasztronómiai show-ra házi készítésű süteménnyel lehetett nevezni, nem volt kitétel, hogy édes vagy sós legyen. A kókuszgolyótól az amerikai álmon át a püspökkenyérig sokféle finomságot felvonultattak a versenyzők, a süteményeket háromtagú zsűri értékelte, köztük volt Dávid Zoltán polgármester is. – Örömmel tettem eleget a meghívásnak, és megtiszteltetés, hogy zsűritagnak is felkértek. Fontosak az ilyen rendezvények, hisz az ilyen alkalmak lehetőséget adnak az akadályozottsággal élők számára, hogy megmutathassák értékeiket – emelte ki a városvezető.

Megtudtuk, a rendezvényből mindenképpen hagyományt teremtenek, és akár megyei szintre is szeretnék kiterjeszteni az „édes megmérettetést ”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.