- hirdetés -

Nagyszabású eseményre készül az Orosházi Vívó Egyesület a hétvégén. A Zsoldos Péter Emlékverseny keretein belül 24 órán át vívnak majd a páston a sportolók.

Az emlékversenyt majdnem 20 évvel ezelőtt, 1998-ban rendezték meg utoljára, több formában. Volt országos serdülő bajnokság, valamint másodosztályú kardverseny is. Idén a 24 órás kihívás keretében országos “B” kategóriás szabadverseny lesz, egy páston zajlanak majd a küzdelmek, három fegyvernemben, amelyeket óránként váltanak – tájékoztatta az OrosCafét Nagy Nándor az egyesület edzője.

Az esemény célja, hogy Orosháza vívósportjának megteremtőjére, Zsoldos Péterre emlékezzenek, aki az orosházi vívó egyesület nevét is adja 2006 szeptembere óta. Emellett tervezik a sportág népszerűsítését is, úgynevezett vívó toborzó sarokkal. Ez elsősorban a gyerekeknek szól, de bárki kipróbálhatja magát, ellenőrzött keretek között.

Az Eötvös-csarnokban igazi vívó legendák is tiszteletüket teszik, hiszen itt lesz Nemcsik Zsolt olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok kardvívó és Rédli András olimpiai bronzérmes, szintén világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó. A 24 órás kísérlet vasárnap 11 óráig tart, majd délben a rendezvény egy flashmobbal zárul az Eötvös-téren.

Érdemes tehát kilátogatni most hétvégén, szeptember 17-én és 18-án az Eötvös-csarnokba, ahová a belépés mindenki számára ingyenes.

A vívók tavaly is nagy dobással készültek, gyakorlatilag ellepték a főteret. Nézzétek meg az egy évvel ezelőtti megmozdulásról készült videónkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.