- hirdetés -

Tizenhét éve dolgozik szeretett városáért, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) berkein belül. Hálás a szervezetnek, hiszen rengeteg élményt, embereket, kapcsolatokat és értékes tapasztalatot szerzett általuk.

Enikő Orosházán született, az általános iskolát és a gimnáziumot is a városban végezte. A József Attila Általános Iskolából választották meg először képviselőnek 12 évesen, majd évekkel később alpolgármesternek, utána ifjúsági polgármesternek.
— A szervezet alakulásakor, 1997-ben, még csak 10 éves voltam így nem indulhattam a képviselői mandátumért. Később ajánlották akkori tanáraim, hogy a kicsit hangosabbak induljanak a választáson, azóta tart a szerelem — mesélt a kezdetekről.

17 éve tevékenykedik az orosházi ifjúságért

Az egyetemi tanulmányait már Szegeden kezdte meg, néprajz-finnugor szakon. A néprajz, elmondása szerint a hagyományok valamint a magyar történelem megismerése és a közösségépítés miatt vonzotta.

Másodévesként kérte fel az akkori városvezetés, hogy vegyen részt a GYIÖK életében, mint felnőtt segítő. Ebben a munkakörben 2007 óta egészen most februárjáig tevékenykedett, azóta a Petőfi Művelődési Központ kulturális szervezője, de természetesen önkéntesként továbbra is a szervezet rendelkezésére áll.

Szíve jelentős részét mindig is kitölti majd az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Szíve jelentős részét mindig is kitölti majd az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

17 éve fáradhatatlanul tevékenykedik az orosházi ifjúságért. Beszélgetésünk során elárulta, hogy mindig akadt olyan pozitív tényező, ami előrevitte és folytatásra buzdította.
— A kezdetekkor nem igazán tudtuk mik azok a programok, ami a fiataloknak kell. Amikor megtaláltuk ezeket, és a rendezvény végén odajöttek hozzánk egy-egy szóra örömmel töltött el. Számomra ez a mozgatórugója az egésznek — mondta.

Beszélgetésünk során kiderült, hogy nem szeret a reflektorfényben lenni, a szervezői háttérmunkát viszont annál jobban.
— Amikor egy-egy nagyobb rendezvényt készítünk elő, hosszú hónapok alatt az olyan érzés, mint amikor várod a karácsonyt. Jó érzés látni azt, hogy van igény arra, amit csinálunk és örömet okozunk — avatott be.

Természetesen felmerült bennem a kérdés, hogy a 17 év alatt, egyszer sem érezte, hogy abba kell hagynia egy-egy rosszul sikerült koncert vagy esemény után.
— Soha! —  vágta rá magabiztosan, majd folytatta. Minden rendezvény önmagunk felé is kritika. Természetesen akadt olyan rendezvény, amely nem volt annyira sikeres, de ez arra ösztönöz, hogy legközelebb jobbat kell kitalálni, máshogy kell csinálni. Az építő kritikák viszik előre az embert.

Mindig a szívében

Enikő szavaiból áradt a GYIÖK iránti szeretet, elhivatottság. Rendkívül hálás, hiszen általa sikerült eljutni a világ sok pontjára, rengeteg barátot, illetve értékes tapasztalatokat szerzett, de ezek mellett igazi lokálpatriótává is vált.

— Úgy szeretni a várost, hogy közben tevékenyen teszel érte, az egy másfajta érzés. Fontos, hogy tudatosítsuk a mai fiatalságban is, hogy Orosháza egy élhető város — osztotta meg gondolatait.

Már későbbi tervei is vannak, amelyben a családalapítás gondolata is megtalálható. Nem tudja még, hogy ez összejön-e itt Orosházán, de abban biztos, hogy soha nem szakad el a várostól, a szíve jelentős részét pedig mindig is kitölti majd az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.