- hirdetés -

A város DOTTO kisvonata nagy népszerűségnek örvendett a turisták és a környékbeli családok körében. Most új néven, Dottó Ottóként robog tovább az orosházi diákok és óvodások javaslata alapján.

Az Orosházi Két Tanítási Nyelvű Református iskolából négy osztály, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvodából két óvodáscsoport küldte be javaslatát az önkormányzat kiírására, mely lehetővé tette, hogy a város DOTTO-ját a tanulók javaslatai alapján nevezzék el. A vonat új neve Dottó Ottó lett, melyet az Eötvös iskola óvodai csoportja ihletett.

– Nem szerettük volna egyedül eldönteni, mi legyen az új neve a DOTTO-nak, ezért kérdeztük meg az orosházi óvodásokat és tanulókat, milyen névvel robogjon tovább a jármű. Mind a hat javaslat remek volt, ezért nehéz dolga akadt a zsűrinek a megfelelő név kiválasztásakor – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Dávid Zoltán a református iskolásoknak társasjátékot adott át (Fotó: Domján Róbert)
Dávid Zoltán a református iskolásoknak társasjátékot adott át (Fotó: Domján Róbert)

A városvezető személyesen is megköszönte az osztályoknak a kreatív ötleteket. A református iskola osztályainak egy-egy társasjátékot ajándékozott, az óvodások pedig először ülhettek fel az átnevezett Dottó Ottóra, melyen egy tiszteletkört tettek a városban – tudtuk meg a városháza sajtóreferensétől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.