- hirdetés -

Ünnepi alkalomra gyűlt össze 30 település 54 alkotója a kardoskúti művelődési házba, szeptember első szombatján, a hagyományos nyugdíjasoknak hirdetett vers- és prózaíró pályázat eredményhirdetésére.

Az alkotói vágy, a találkozás öröme és a baráti kapcsolatok ereje mind-mind hajtóereje annak az nyugdíjasoknak szóló irodalmi pályázatnak, amit 1986-ban hirdetett meg először a kardoskúti művelődési ház. Az első évben huszonöt pályázó mérettette meg magát vers- és próza kategóriában, mára már országosan ismertté vált a nyugdíjasok körében – mondta köszöntőjében Vargáné Neller Borbála Tünde, a kardoskúti művelődési ház igazgatónője.

Az ünnepség kezdetén Nagyné Szöllősi Teréz egykori művelődési ház vezető elismerő oklevelet vehetett át Lengyel György polgármestertől tevékenységéért, amellyel a pályázatot életre hívta a helyi nyugdíjas klubtagokkal. Az ünnepi alkalom során megemlékeztek Lengyel Györgynéről, aki tíz évvel ezelőtt bekövetkezett haláláig szeretettel ápolta a pályázatot.

Az eltelt három évtized alatt több, irodalomban jártas személy végezte a bírálatot. Hat év után, Bárdos Zsuzsanna irodalomtörténész, magyar szakos pedagógus vette át Koszorús Oszkártól e tisztet. Az orosházi református általános iskolások közreműködésével színesített értékelésében minden pályázó kapott egy-egy kedves, szép gondolatot. A díjátadó ünnepséget az alkotók verselése, írásaik felolvasása tette személyesebbé és közvetlenebbé – olvasható a település honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.