- hirdetés -

Ismét hazai pályán mérkőztek a PET-BAU ASE női asztaliteniszezői az Extraligában, ezúttal a magyar bajnoki címvédő Szekszárd volt az ellenfél.

Az első mérkőzésükön magabiztosan győzték le nagymúltú ellenfelüket a Statisztikát Csáki Ritáék, a második bajnokijukon nem sikerült ugyanez a bravúr.

PET-BAU ASE Orosháza I. – Szekszárd AC I. 2 – 6

Női asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, Orosháza
Orosházi győztesek: Csáki Rita 1, Tóth Edina 1

Az elmúlt évi bajnok és KSZL kupagyőztes Szekszárd ellen nagyszerűen helytálltak az orosházi lányok.
A vendégcsapatban helyet kapott a két válogatott, Madarász Dóra és a néhány hete még az olimpián szereplő Lovas Petra, aki egykoron megfordult Orosházán is, a bronzérmes csapat tagja volt.

Az orosháziak (jobbra) derekasan küzdöttek rutinosabb ellenfelükkel (Fotó: Rosta Tibor)
Az orosháziak (jobbra) derekasan küzdöttek rutinosabb ellenfelükkel (Fotó: Rosta Tibor)

A párost nagy csatában nyerték 3-2 arányban a vendégek, majd az egyéni mérkőzések során Csáki és Tóth révén két hazai győzelem született. A végeredmény kialakulásában döntő tényező volt Madarász és Lovas játéka, bár utóbbi versenyző két mérkőzését is hátrányból fordítva nyerte meg 3-2 arányban.

– Az erőviszonyok tükrében tisztességesen helytálltunk a válogatottakkal kiálló Szekszárd ellen értékelt Bogdánffy Csaba, a PET-BAU ASE szakosztályvezetője.

A PET-BAU ASE következő mérkőzését szeptember 15-én 17 órai kezdéssel rendezi a Fürdő u. 5. alatti teremben, ellenfele az elmúlt évi ezüstérmes Postás SE lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.