- hirdetés -

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál Dobóvári Béla klinikai szakpszichológus vezetésével ingyenes autogén tréning indul. Várják a jelentkezőket.

Sokak által ismert jelenség, hogy a mindennapi kihívások után, stresszhelyzetekkel teli időszakokban nehéz leállítani a nyomasztó gondolatokat, megoldandó problémák be-bevillanását, megélni a felszabadultságot, vagy akár csak végigaludni az éjszakát. Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál is egyre többen kérik a pszichológus segítséget mentális problémáik megoldásához – tudtuk meg Halustyik Éva intézményvezetőtől.

Bármikor a rendelkezésükre áll

– Amikor a stressz szétfeszít, jó lenne valami azonnali segítség. Létezik egy pszichológiai módszer, amellyel negyed óra alatt elérhető a teljes ellazulás, és rendszeres gyakorlással elérhető, hogy az életünket ne egy szorongásokkal teli káoszként éljük meg, hanem higgadtan közelítsünk a problémákhoz, hatékonyabbak legyünk, és teljesebb, kiegyensúlyozottabb életet éljünk – ezt már a tréning vezetője, Dobóvári Béla klinikai szakpszichológus tudjuk meg.

Hozzátette: lehet, egyszerűen hangzik, hogy szakítsunk időt magunkra, és relaxáljunk. Pontosan erre tanít az autogén tréning, a kapcsolatra önmagunkkal, annak a fantasztikus erőnek megtapasztalására, hogy képes vagyok tenni önmagamért, segíteni magamon, kommunikálni a testemmel, és a testem szót fogad, megteszi, amire kérem.

Feszült? Segít az autogén tréning
Feszült? Szorong? Segít az autogén tréning

– Ez a technika segít felszínre hozni a rejtett erőforrásainkat, segít abban, hogy magunkon segítsünk. Megtanít egy olyan probléma feldolgozó-, és megoldó hozzáállásra, melynek köszönhetően hatékonyan tudunk megküzdeni a nehézségeinkkel. Az autogén tréning lényege, hogy a lépésenként felépített és naponta rutinszerűen végzett relaxációs gyakorlat során megtanuljuk tudatosan és kontrolláltan ellazítani, lecsendesíteni szervezetünket. A rendszeres gyakorlás a folyamat automatikussá válását segíti elő, így a nyugalmi állapot gyorsan és könnyen elérhetővé válik a tanfolyam végére, hozzájárulva a fizikai és lelki kiegyensúlyozottsághoz. A módszer használatával tartós változásokat tapasztalhatunk abban, ahogyan a minket érő élethelyzetekre reagálunk: kiegyensúlyozottabban tudunk megküzdeni a kihívásokkal. Azok, akik elsajátítják a  módszert, egy olyan eszközzel gazdagodnak, mely bármikor a rendelkezésükre áll – ismertette a módszer lényegét  Dobóvári Béla.

A szeptember 29-én induló tanfolyamra azoknak a jelentkezését várják, akik kimerültnek, fáradtnak érzik magukat, alvásproblémákkal küzdenek, feszültek és szoronganak, de tenni szeretnének önmagukért, a helyzetük megváltoztatásáért.

Jelentkezés és bővebb felvilágosítás személyesen az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál (Orosháza, Hajnal u. 1.), a 06-68/412-317-es telefonszámon, illetve az egyesitettoh@gmail.com címen lehet. A jelentkezéseket szeptember 22-ig várják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.