- hirdetés -

Hosszú idő után először léptek az asztalok elé a PET-BAU ASE női asztaliteniszezői az Extraligában, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel. Az első csapat mellett az NB I-es gárda is nagyot küzdött, de nem tudott nyerni.

Nem is olyan régen még arról számoltunk be, hogy gőzerővel tart a felkészülés, ami látván a sportolók első mérkőzésen nyújtott teljesítményét nem is sikerült rosszul. Magabiztosan gyűrték le a nagy múlttal rendelkező Statisztika együttesét.

PET-BAU ASE Orosháza I. – Statisztika PSC I. 6-1

Női asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, Orosháza
Orosházi győztesek: Csáki Rita, Tóth Edina 2-2, Horváth Lilla 1, valamint a Csáki – Tóth páros 1.

Az előjelek alapján szoros meccsre volt kilátás, de az orosházi lányok villámrajtot vettek. Párosban a hazai duó nyert 3-1 arányban, majd Horváth Lilla, Göndör elleni vereségével egyenlítettek a fővárosiak. Ezt követően sorozatban öt egyéni mérkőzésen diadalmaskodtak a hat győzelemig tartó párharcban.

Dinamikusan játszott az orosházi csapat, kezdésnek kiváló (Fotó: Melega Krisztián)
Dinamikusan játszott az orosházi csapat, kezdésnek kiváló (Fotó: Melega Krisztián)

Külön örvendetes, hogy a Statisztika első számú játékosa, Fehér Orsolya nem volt képes mérkőzést nyerni a találkozón – számolt be Bogdánffy Csaba, a csapat szakosztályvezetője.

Új edző a csapatnál

Chikán István személyében új edző látta el tanácsaival az orosházi asztaliteniszezőket. Komoly szakmai segítségre számíthatnak ezután Csákiék, hiszen edzőjük több nívós hazai csapatnál is megfordult korábban, úgy mint a Statisztika vagy a Postás SE. Emellett több nemzeti csapatot is irányított, köztük a magyar női válogatottat, de edzősködött Dubaiban és Katarban is.

A frissen kinevezett szakembernek is tetszett a lányok teljesítménye.
– Az első mérkőzés mindig nagy kérdés, de a 6-1-es eredmény önmagáért beszél. Ezzel a teljesítménnyel elérhetjük az elénk kitűzött célt a bajnokság végére – értékelt Chikán István.

A PET-BAU ASE szeptember 5-én, hétfőn 17 órai kezdéssel fogadja legközelebb a bajnok és KSZL-győztes Szekszárd együttesét.

Megmérkőzött az NB I-es gárda is

A fiatalokból álló NB I-es asztaliteniszezőink is összemérték tudásukat a Statisztika második csapatával.

PET-BAU ASE Orosháza II. – Statisztika PSC II. 8-10

Női NB I-es asztalitenisz mérkőzés, Orosháza
Orosházi győztesek: Fuderer Dalma 4, Szabó Mariann 3, Balogh Klaudia 1.

A párosok során a Statisztika ifjoncai 2-0 arányú vezetésre tettek szert, aminek következtében az ASE játékosai végig az eredmény után futottak. A találkozó utolsó mérkőzésén felcsillant a pontszerzés lehetősége, de Balogh Klaudia 2-0 arányú vezetése után alulmaradt Bakóval szemben, így az átalakult csapatunknak nem sikerült a pontszerzés – írta beszámolójában Bogdánffy Csaba.

A csapatból kiemelkedett Fuderer Dalma és Szabó Mariann, mellettük a győzelem nélkül maradt, de biztató játékot mutató 13 éves Varga Bernadett maximális dicséretet érdemel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.