- hirdetés -

Lovas Mónika négy érmet szerzett, összetettben harmadik lett, Paczuk Ádám egyéni csúccsal hetedik az ifjúsági és junior világbajnokságon.

Javában zajlik a lengyelországi Szczyrk városában az  Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokság. Az Orosházi Toldi SE versenyzői ismét remek teljesítményt nyújtottak.

Lovas négy érmet szerzett

Lovas Mónika +84 kg-os súlycsoportban 527,5 kg-os összetett eredménnyel a bronzérmet szerezte meg. Három érvényes guggolást bemutatva, 207,5 kg-os egyéni csúccsal a fogásnemben ez a 3. helyet jelentette számára. Szintén hiba nélkül teljesítette a fekvenyomás gyakorlatait, ahol 150 kg-ig jutott, ezzel a dobogó második fokára léphetett. Felhúzásban 170 kg sikerült, így ebben a fogásnemben harmadik lett. Összesítve Mónika három bronz és egy ezüstéremmel fejezte be a Világbajnokságot – adta hírül Szabó Ágnes.

Paczuk Ádám, Lovas Mónika és edzőjük, Szabó Ágnes. (Fotó: Toldi SE Facebook oldal)
Paczuk Ádám, Lovas Mónika és Szabó Ágnes (Fotó: Toldi SE Facebook oldal)

Paczuk egyéni csúcsot emelt

Paczuk Ádám is túl van a versenyén. A fiatal erőemelő 74 kg-ban versenyzett és egyéni legjobbját megdöntve végzett összetettben a hetedik helyen. Guggolásban 210 kg-os teljesítményével, egyéni csúccsal a fogásnemben 5., fekvenyomásban 150 kg-ot, szintén egyéni csúcsot nyomva 4. helyen végzett, míg 205 kg-os felhúzásával 8. lett a fogásnemben. Összetett eredménye 565 kg, ami egyéni csúcsot jelent – adta hírül honlapján az egyesület.

Musztafa Imre, egyesületi elnök szerint Paczuk Ádám kitartóan és szorgalmasan edzett, de sajnos túlizgulta a megmérettetést, technikai hibákat vétett, így a várt tudásától elmaradt, viszont így is egyéni legjobbjait nyújtotta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.