- hirdetés -

Mintegy 200 ingatlanba juthat vezetékes ivóvíz a közeljövőben. Hamarosan megkezdődik a rákötési időszak az ivóvízminőség-javító projekt eredményeként.

Az érintett városrészek a Monori tanyák, Tatársánc, Pusztaszenttornya, Kiscsákó, az ún. ellátatlan területek, amelyek közigazgatásilag Orosházához tartoznak.

Kiépült az ivóvízvezeték, elkészültek a bekötővezetékek, a kerti csappal együtt. A rákötéssel kapcsolatban a szolgáltatóval egyeztetni kell. Előre egyeztetett időpontban az Alföldvíz szakemberei kimennek, elhelyezik a mérőórát, és a fogyasztót rákötik a rendszerre. Minden ingyenes a lakónak mindaddig, amíg fogyasztó nem lesz, akkor a hatályos szabályzat értelmében fizeti a vízdíjat.

A lakók tájékoztatót kapnak, amely minden tudnivalót tartalmaz. Továbbá azt a megrendelőt is megkapják, amelyet vissza kell juttatni a szolgáltatónak. Az Alföldvíz csoportosítja majd ezeket az igényeket, és értesíti a lakókat a munkavégzés időpontjáról. Rákötés előtt az érintett vezetékszakaszt ellenőrzik, vízmintát vesznek, és előkészítik a használatba vételt.

– Nagy örömömre szolgál, hogy a külterületeken is egészséges ivóvízhez tudta a város juttatni a lakókat az ivóvízminőség-javító program keretében. Ezzel a bővítéssel szinte 100%-os a lefedettség az ivóvíz és csatornahálózat tekintetében Orosházán – mondta Dávid Zoltán polgármester, az Alföldvíz szakembereivel folytatott megbeszélés után.

Mint megtudtuk, a projektbe nem lehetett bevonni az üdülőövezetben, a peremkerületeken lévő ingatlanokat, és a gyéren lakott területeket, ezért ott nem épültek most vezetékek. A jogszabály szerint az ilyen területeken az ingatlanokhoz mintegy 150 méter közelségben ún. közkifolyónak (kék, nyomókaros kút) kell lennie, ahol a nap 24 órájában biztosítottnak kell lennie a vízvételi lehetőségnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.