- hirdetés -

A Segítő Gondoskodás Alapítvány immár negyedik alkalommal tartotta meg családi délutánját augusztus 26-án. A nagycsaládosok Ady utcai épületének környéke élettel telt meg pénteken.

Jobbára önkéntes fellépők szórakoztatták a kilátogató mintegy 150 embert. Ingyenes volt minden, amit kínáltak a szervezők: ugrálóvár, rodeó bika, kézműves foglalkozás, csillámtetoválás. A Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete is kitelepült: újraélesztést lehetett tanulni, a különböző feladatokért ajándék is járt.

Tóth Zoltánné önkormányzati képviselőként és a szervezet megyei vezetőjeként is részt vesz a szervezésben a kezdetek óta. Ez alakalommal is kiemelte: minden lehetőséget megragadnak arra, hogy az emberek első kézből kapjanak információt a Vöröskereszt céljairól. Kiemelten a véradásról beszéltek, mert erről szerencsésnek tartja, ha személyes beszélgetéseket tudnak folytatni az emberekkel: eloszlatják kétségeiket, és megerősíthetik segítő szándékukat ahhoz, hogy donorok legyenek.

A legkisebbek is jól érezték magukat az immár hagyományos családi délutánon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A legkisebbek is jól érezték magukat az immár hagyományos családi délutánon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Bogárné Kiss Ildikó, az egyesület elnöke a helyszínen úgy fogalmazott, örömmel látják, hogy az eredeti ötletet sikerült ennyire bővíteni. Hiszen egy közös szalonnasütésből nőtt ki a program, amellyel egy gondtalan délutánt tudnak adni a környéken élőknek. Idén is, mint minden évben, önkormányzati pályázati forrás segítette céljaikat.

Fellépett a Platán Virág Színtársulat (mely a Platán Idősek Otthona keretein belül működik), a Dolce Vita Egyesület, a Semiramis Orientalis Tánciskola, a Black Belt Budo Centerben üzemelő rúdfitness csoport, többségük önkéntesen, felajánlásból.

Estére az elfogyasztott szalonnák száma alapján mintegy százan sütögettek közösen, amihez az élő zenét Túri József szolgáltatta, szintén önkéntesen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.